logo

Актуелности

Наставак пројекта "Подршка деци са сметњама у развоју"

 

Градска општина Младеновац у сарадњи са Центром за заштиту људских и мањинских права и вредности „ОКО“ наставља у 2021. години са реализацијом пројекта „Подршка деци са сметњама у развоју“.

Сузана Васић, чланица Већа ресорно задужена за социјална питања, истакла је да је пројектом обухваћено деветоро деце којима ће подршку и помоћ пружати лични пратиоци са завршеном акредитованом обуком.

„Пројекат се бави пружањем подршке деци са сметњама у развоју која су укључена у предшколски и школски систем, током васпитно-образовног процеса. Морам да нагласим да је реч о наставку пројекта који је реализован у првих шест месеци ове године и радујем се што ћемо наставити са пружањем подршке и помоћи како деци тако и њиховим родитељима. Одабир деце, корисника пројекта, обављаће Градски центар за социјални рад, одељење у Младеновцу у складу са листом чекања и решењем Интерресорне комисије, при чему ће предност имати деца којима је услуга раније пружана“, рекла је Васићева.

Додала је да је услуга потпуно бесплатна и да ће исту, као партнер на пројекту, пружати организација „ОКО“, која поседује лиценцу за пружање услуге Лични пратилац детета, коју издаје Министарсто за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Пројекат траје до краја јуна 2021. године.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.