logo

Aktuelnosti

Nastavak projekta "Podrška deci sa smetnjama u razvoju"

 

Gradska opština Mladenovac u saradnji sa Centrom za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“ nastavlja u 2021. godini sa realizacijom projekta „Podrška deci sa smetnjama u razvoju“.

Suzana Vasić, članica Veća resorno zadužena za socijalna pitanja, istakla je da je projektom obuhvaćeno devetoro dece kojima će podršku i pomoć pružati lični pratioci sa završenom akreditovanom obukom.

„Projekat se bavi pružanjem podrške deci sa smetnjama u razvoju koja su uključena u predškolski i školski sistem, tokom vaspitno-obrazovnog procesa. Moram da naglasim da je reč o nastavku projekta koji je realizovan u prvih šest meseci ove godine i radujem se što ćemo nastaviti sa pružanjem podrške i pomoći kako deci tako i njihovim roditeljima. Odabir dece, korisnika projekta, obavljaće Gradski centar za socijalni rad, odeljenje u Mladenovcu u skladu sa listom čekanja i rešenjem Interresorne komisije, pri čemu će prednost imati deca kojima je usluga ranije pružana“, rekla je Vasićeva.

Dodala je da je usluga potpuno besplatna i da će istu, kao partner na projektu, pružati organizacija „OKO“, koja poseduje licencu za pružanje usluge Lični pratilac deteta, koju izdaje Ministarsto za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Projekat traje do kraja juna 2021. godine.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.