logo

Актуелности

Саопштење за јавност

Дана 23. јуна 2021. године Штаб за ванредне ситуације Градске општине Младеновац одржао је седницу на којој је једина тема била проблем водоснабдевања на територији општине Младеновац.

Све надлежне службе су поднеле Извештај о тренутном стању и констатовано је следеће:
 
Услед високих температура, повећане потрошње воде и ненаменског коришћења исте, дошло је до проблема у снабдевању водом на територији Градске општине Младеновац.
 
До додатног погоршања ситуације је дошло због искључења пет бунара са електричне мреже, чиме је производња воде смањена за 25 литара по секунди. Искључење бунара са електричне мреже извршено је без претходног и обавезног обавештења ЈКП "Младеновац".
 
Градска општина Младеновац обавештава грађане да су у току радови на стављању у функцију два нова бунара чиме ће се омогућити стабилизација у водоснабдевању на територији наше општине. Такође, извршена је ревитализација четири постојећа бунара коју је финансирала Градска општина Младеновац, чиме ће се повећати постојећи капацитети.
 
Како би постојеће ванредне околности лакше превазишли, Градска општина Младеновац је, уз помоћ Градског Штаба за ванредне ситуације, обезбедила две цистерне пијаће воде које ће бити дежурне на дневном нивоу.
 
Градска општина Младеновац ће предузети све мере прописане законом и затражити преиспитивање одговорности свих лица која су својим чињењем проузроковала велике проблеме у водоснабдевању. Очекује се да ће предузете мере у наредним данима допринети нормализовању водоснабдевања.
 
Такође, биће размотрене евентулне потребе у смислу одрећивања приоритета и увођења мера штедње уколико то буде било неопходно.
 
Позивамо све грађане да у наредном периоду, услед високих температура, рационално користе воду и буду одговорни према себи и другим грађанима.
Saopstenje1
Saopstenje2
Saopstenje3
Saopstenje4
Saopstenje5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.