logo

Aktuelnosti

Saopštenje za javnost

Dana 23. juna 2021. godine Štab za vanredne situacije Gradske opštine Mladenovac održao je sednicu na kojoj je jedina tema bila problem vodosnabdevanja na teritoriji opštine Mladenovac.

Sve nadležne službe su podnele Izveštaj o trenutnom stanju i konstatovano je sledeće:
 
Usled visokih temperatura, povećane potrošnje vode i nenamenskog korišćenja iste, došlo je do problema u snabdevanju vodom na teritoriji Gradske opštine Mladenovac.
 
Do dodatnog pogoršanja situacije je došlo zbog isključenja pet bunara sa električne mreže, čime je proizvodnja vode smanjena za 25 litara po sekundi. Isključenje bunara sa električne mreže izvršeno je bez prethodnog i obaveznog obaveštenja JKP "Mladenovac".
 
Gradska opština Mladenovac obaveštava građane da su u toku radovi na stavljanju u funkciju dva nova bunara čime će se omogućiti stabilizacija u vodosnabdevanju na teritoriji naše opštine. Takođe, izvršena je revitalizacija četiri postojeća bunara koju je finansirala Gradska opština Mladenovac, čime će se povećati postojeći kapaciteti.
 
Kako bi postojeće vanredne okolnosti lakše prevazišli, Gradska opština Mladenovac je, uz pomoć Gradskog Štaba za vanredne situacije, obezbedila dve cisterne pijaće vode koje će biti dežurne na dnevnom nivou.
 
Gradska opština Mladenovac će preduzeti sve mere propisane zakonom i zatražiti preispitivanje odgovornosti svih lica koja su svojim činjenjem prouzrokovala velike probleme u vodosnabdevanju. Očekuje se da će preduzete mere u narednim danima doprineti normalizovanju vodosnabdevanja.
 
Takođe, biće razmotrene eventulne potrebe u smislu odrećivanja prioriteta i uvođenja mera štednje ukoliko to bude bilo neophodno.
 
Pozivamo sve građane da u narednom periodu, usled visokih temperatura, racionalno koriste vodu i budu odgovorni prema sebi i drugim građanima.
Saopstenje1
Saopstenje2
Saopstenje3
Saopstenje4
Saopstenje5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.