logo

Актуелности

Одржано "Рабровачко прело"

 

У порти цркве Св.Ђорђа, у организацији КУД "Прело" из Рабровца, по четврти пут је одржана манифестација "Рабровачко прело", која се ове године организује у оквиру традиционалне манифестације "Дани европске баштине".

Честитајући домаћинима и организаторима на уложеном труду, Прело је отворио Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

„Поштовани домаћини, мештани Рабровца, уважени организатори, драги гости, задовољство ми је што сам данас овде са вама.

Већ традиционална манифестација "Рабровачко прело", организована заједничким напором мештана Рабровца и цркве, представља најбољи доказ да смо успели да пробудимо дух народног стваралаштва и радиности. Циљ ове манифестације је да још више ојача  културну и туристичку понуду нашег краја, али и да афирмише Рабровац као село са свим његовим могућностима и потенцијалима.

Последњих година наша општина је оријентисана на развој пољопривреде и туризма, као привредне гране. Жеља нам је да подстакнемо мештане села да се још више укључе у организацију оваквих манифестација. Данашњи скуп је доказ да смо на најбољем путу да то успемо“, рекао је Глишић.

У  пограму су ове године наступила културно - уметничка друштва "Прело" из Рабровца, "Шумадија" из Влашке, „Славко Манојловић“ из Младеновца и „Љубомир Ивановић – Геџа“ из Ковачевца.

Prelo211
Prelo212
Prelo213
Prelo214
Prelo215
Prelo216
Prelo217
Prelo218

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.