logo

Aktuelnosti

Održano "Rabrovačko prelo"

 

U porti crkve Sv.Đorđa, u organizaciji KUD "Prelo" iz Rabrovca, po četvrti put je održana manifestacija "Rabrovačko prelo", koja se ove godine organizuje u okviru tradicionalne manifestacije "Dani evropske baštine".

Čestitajući domaćinima i organizatorima na uloženom trudu, Prelo je otvorio Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac.

„Poštovani domaćini, meštani Rabrovca, uvaženi organizatori, dragi gosti, zadovoljstvo mi je što sam danas ovde sa vama.

Već tradicionalna manifestacija "Rabrovačko prelo", organizovana zajedničkim naporom meštana Rabrovca i crkve, predstavlja najbolji dokaz da smo uspeli da probudimo duh narodnog stvaralaštva i radinosti. Cilj ove manifestacije je da još više ojača  kulturnu i turističku ponudu našeg kraja, ali i da afirmiše Rabrovac kao selo sa svim njegovim mogućnostima i potencijalima.

Poslednjih godina naša opština je orijentisana na razvoj poljoprivrede i turizma, kao privredne grane. Želja nam je da podstaknemo meštane sela da se još više uključe u organizaciju ovakvih manifestacija. Današnji skup je dokaz da smo na najboljem putu da to uspemo“, rekao je Glišić.

U  pogramu su ove godine nastupila kulturno - umetnička društva "Prelo" iz Rabrovca, "Šumadija" iz Vlaške, „Slavko Manojlović“ iz Mladenovca i „Ljubomir Ivanović – Gedža“ iz Kovačevca.

Prelo211
Prelo212
Prelo213
Prelo214
Prelo215
Prelo216
Prelo217
Prelo218

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.