logo

Култура

Отворен пети Валтер Фест

Спектакуларним ватрометом синоћ је у Центру за културу и туризам Младеновац почео „Валтер Фест“, филмски фестивал посвећен сећању на Велимира Бату Живојиновића.

Пети „Валтер фест“ отворио је глумац Лазар Ристовски а присутнима се обратио и председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је том приликом рекао да је овакав фестивал недостајaо Младеновцу и да је ораганизатор у потпуности оправдао поверење и подршку коју има од стране градске општине Младеновац.

„О квалитету овог филмског фестивала најбоље говоре остварења која ће бити приказана у наредна три дана, односно чињеница да ће публика у Младеновцу бити у прилици да погледа чак осам предпремијера.

Поносан сам што је наш Валтер фест привукао велику пажњу и желим да поздравим два великана српског глумишта господина Петра Божовића и господина Лазара Ристовског чије је присуство гарант да ће фестивал испунити очекивања.

Желим успешан рад жирију који ће и ове године имати тежак задатак да одабере победнике, али сам сигуран да ће најбољи добити заслужену награду.

Уверен сам да ћемо са још већим ентузијазмом и енергијом у наредним годинама од Валтер феста направити један од водећих филмских фестивала у Србији“, рекао је Глишић.

Посебну захвалност упутио je тиму Центра за културу и туризам и директору те установе, Бранку Милорадовићу истакавши да се захваљујући њиховом ентузијазму и раду Валтер фест веома брзо позиционирао на филмској мапи Србије.

Селектор фестивала је Драган Јеличић, а одлуку о признањима донеће жири у којем су глумци Катарина Радивојевић и Петар Божовић и редитељ Срђан Драгојевић.

Ове године специјална награда за животно дело биће додељена једном од најпознатијих редитеља у бившој СФРЈ, познатих по називу „Прашка школа“, Лордану Зафрановићу.

„Валтер фест“ ће биће завршен доделом признања и концертом Радета Шербеџије у недељу, 25. септембра.

1_valter_fest
2_valter_fest
3_valter_fest
4_valter_fest
5_valter_fest

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.