logo

Otvoren peti Valter Fest

Spektakularnim vatrometom sinoć je u Centru za kulturu i turizam Mladenovac počeo „Valter Fest“, filmski festival posvećen sećanju na Velimira Batu Živojinovića.

Peti „Valter fest“ otvorio je glumac Lazar Ristovski a prisutnima se obratio i predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je tom prilikom rekao da je ovakav festival nedostajao Mladenovcu i da je oraganizator u potpunosti opravdao poverenje i podršku koju ima od strane gradske opštine Mladenovac.

„O kvalitetu ovog filmskog festivala najbolje govore ostvarenja koja će biti prikazana u naredna tri dana, odnosno činjenica da će publika u Mladenovcu biti u prilici da pogleda čak osam predpremijera.

Ponosan sam što je naš Valter fest privukao veliku pažnju i želim da pozdravim dva velikana srpskog glumišta gospodina Petra Božovića i gospodina Lazara Ristovskog čije je prisustvo garant da će festival ispuniti očekivanja.

Želim uspešan rad žiriju koji će i ove godine imati težak zadatak da odabere pobednike, ali sam siguran da će najbolji dobiti zasluženu nagradu.

Uveren sam da ćemo sa još većim entuzijazmom i energijom u narednim godinama od Valter festa napraviti jedan od vodećih filmskih festivala u Srbiji“, rekao je Glišić.

Posebnu zahvalnost uputio je timu Centra za kulturu i turizam i direktoru te ustanove, Branku Miloradoviću istakavši da se zahvaljujući njihovom entuzijazmu i radu Valter fest veoma brzo pozicionirao na filmskoj mapi Srbije.

Selektor festivala je Dragan Jeličić, a odluku o priznanjima doneće žiri u kojem su glumci Katarina Radivojević i Petar Božović i reditelj Srđan Dragojević.

Ove godine specijalna nagrada za životno delo biće dodeljena jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, poznatih po nazivu „Praška škola“, Lordanu Zafranoviću.

„Valter fest“ će biće završen dodelom priznanja i koncertom Radeta Šerbedžije u nedelju, 25. septembra.

1_valter_fest
2_valter_fest
3_valter_fest
4_valter_fest
5_valter_fest

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.