logo

Vesti

Записник - Друга Седница Комисије за доделу помоћи интерно расељеним лицима

Записник са друге седнице Комисије за избор корисника за реализацију пројекта доделе помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељеним лицима док су у расељеништву, обезбеђивањем домаћинства са окућницом, на територији Градске општине Младеновац (у даљем тексту: Комисија), која је одржана у великој сали ГО Младеновац, дана 10.06.2014. године у 10.30 часова.

 

 

З  А  П  И  С  Н  И  К


са друге седнице Комисије за избор корисника за реализацију пројекта доделе помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељеним лицима док су у расељеништву, обезбеђивањем домаћинства са окућницом, на територији Градске општине Младеновац (у даљем тексту: Комисија), која је одржана у великој сали ГО Младеновац, дана 10.06.2014. године у 10.30 часова.

Седници присуствују чланови Комисије: Добрица Недељковић, Катарина Стевановић, Јелена Митровић Срећковић, Дејан Милисављевић представник Комесаријата за избеглице и миграције Јовица Костић председник комисије а Светлана Савић је оправдала своје одсуство.


Јовица Костић, председник Комисије је укратко поновио да је градска општина Младеновац, са Комесаријатом, закључила Уговор о сарадњи за реализацију пројекта доделе помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељеним лицима док су у расељеништву, обезбеђивањем домаћинства са окућницом, на територији Градске општине Младеновац и то куповином 5 сеоскх кућа са окућницом  укупне вредности од 4.050.000,00 РСД, при чему максимална вредност која се може додеделити за куповину једне куће са окућницом износи 810.000,00 динара. У складу са чланом 2. Правилника, изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима за побољшање услова становања у износу од 50% од износа из става 2. поменутог члана, што би износило 405.000,00 динара. Конкурс је био отворен од 05.05.2014. године до 31.05.2014. године и у наведеном периоду је пристигло 8 захтева за доделу поменуте помоћи.

Након свог кратког излагања Јовица Костић предложио је следећи

Дневни ред:

1. Усвајање записника са прве седнице;
2. Разматрање приспелих захтева за доделу помоћи у оквиру које је и провера стања на терену;
3. Утврђивање предлога листе за доделу помоћи.

Председавајући је ставио Предлог Дневног реда на гласање, који је Комисија једногласно усвојила.

1. Тачка дневног реда - Разматрање захтева доделу помоћи

Јовица Костић је известио Комисију да је у периоду, у ком је конкурс био отворен, почев од 05.05.2014. године па до 31.05.2014.године пристигло 8 захтева за доделу поменуте помоћи. Сви захтеви су благовремено поднети.

Након тога се приступило отварању пристиглих захтева и то следећим редоследом:

1.Јовановић Горица
2.Јанковић Алекса
3.Цветковић Јелена
4.Лазаревић Мирослав
5.Јовановић Драгољуб
6.Јанковић Ивица
7.Бериша Ђуља
8.Хаџија Бесим

Приликом разматрања документације поднете уз захтев, констатовано је да је комплетну документацију, прописану Правилником о условима и мерилима, поступку, начину рада Комисије за избор корисника за реализацију пројекта доделе помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељеним лицима док су у расељеништву, обезбеђивањем домаћинства са окућницом, на територији Градске општине Младеновац и поступку и начину реализације додељене помоћи, доставило 3 подносиоца захтева и то: Јовановић Горица, Јанковић Алекса и Лазаревић Мирослав. Остали подносиоци захтева су поднели непотпуну документацију и то:

Цветковић Јелена - поднела је само захтев а  од тражене документације није поднела ништа.

Јовановић Драгољуб - захтев је упутио поштом а документација је непотпуна у том смислу што недостаје:  - доказ о власништву продавца као и његова изјава о прихватању услова продаје из Правилника,
- оверена изјава подносиоца захтева,
- потврде о боравку за себе и супругу Славицу,
- уверења о примањима.

Јанковић Ивица - за део плаца на коме је кућа, нема доказа да је оставинска расправа завршена. Сва остала документација је у реду.

Бериша Ђуља - кућа за коју се тражи помоћ је у ужој градској зони, што је супротно програму помоћи. Остала документација потпуна.

Хаџија Бесим - кућа за коју се тражи помоћ је у ужој градској зони, што је супротно програму помоћи. Остала документација потпуна.

Комисија је одлучила да затражи допуну документације од јанковић Ивице, који је дужан да то учини до 13.06.2014.године а након тога ће се кренути у обилазак кућа које су предмет откупа.

Први део седница је завршен у 12,10 часова.


ЗАПИСНИЧАР                                           
Јовица Костић
ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ                                           

Костић Јовица


З  А  П  И  С  Н  И  К

Са наставка друге седнице Комисије за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба кроз куповину сеоске куће са окућницом, која је одржана у сали Већа градске општине Младеновац, дана 10.09.2013. године, са почетком у 08,30 часова.

Седници присуствују сви чланови Комисије и то: Јовица Костић - председник Комисије, Зоран Милетић - заменик председника, Јелена Мијаиловић - члан, Александра Павловић - члан, Зоран Сенић - члан и руководилац групе за општу управу, Одељења за општу управу – Дијана Лазић Вулиновић у својству записничара.

2. Тачка дневног реда - Утврђивање предлога листе за доделу помоћи

Након изласка на терен и обиласка подносилаца захтева и то : Алексић Миљке, Добрић Владе, Радош Душана, Микулчић Миреле и Ракић Милана, Комисија је приступила бодовању 3 подносилаца ( који су поднели сву потребну документацију и за које је на терену поттврђено да стање наведено у поднетој документацији одговара чињеничном стању) у складу са Правилником и то:

1. Алексић Миљке - 160 бодова;
2. Микулчић Миреле - 240 бодова;
3. Ракић Милана - 240 бодова.

на основу чега је Комисија донела:

ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ КОРИСНИКА

1. Микулчић Мирела, Велика Крсна, ул. Томислава Гајића - Тоце;

2. Ракић Милан, Младеновац, ул. Велибора Васовића бр. 17;

3. Алексић Миљка, Амерић, Старошколска бр. 25-Б.

Предлог листе корисника, ће бити објављен на огласној табли Управе градске општине Младеновац, дана 18.09.2013. године.

На Предлог листе корисника, подносиоци захтева могу уложити приговор Комисији, преко писарнице Градске општине Младеновац, у року од 15 дана од дана објављивања.

Комисија је завршила са радом у 09,35 часова.


ЗАПИСНИЧАР                                
Дијана Лазић Вулиновић

ЧЛАНОВИ КОМИСИЈЕ                                                         
1.Костић Јовица-председник
2.Зоран Милетић-заменик председника
3.Јелена Мијаиловић-члан
4.Зоран Сенић-члан
5.Александра Павловић - члан

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.