logo

Јавни конкурс - за именовање директора ЈКП "Пијаце Младеновац"

Скупштина градске општине Mладеновац, на седници одржаној дана 28. августа 2014. године, на основу чланова  28. и 29. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС“, број 119/12), члана 32. став 1. тачка 9. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“, број 129/07) и члана 18. Статута градске општине Младеновац („Службени лист града Београда“, број 40/10-пречишћен текст), донела је

О Д Л У К У
О СПРОВОЂЕЊУ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА ИМЕНОВАЊЕ  ДИРЕКТОРА
JАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ“

Члан 1.

Расписује се јавни конкурс за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Пијаце Младеновац“, Младеновац, чији је оснивач градска општина Младеновац (у даљем тексту: јавно предузеће).

Члан 2.

Конкурс у смислу ове одлуке чини скуп активности на припреми и објављивању огласа, прикупљању пријава и рангирању кандидата, као и доношење одговарајућих правних аката у складу са законом.

Члан 3.

На конкурсу могу учествовати сва заинтересована лица која испуњавају услове конкурса.
Учесник на конкурсу је свако физичко лице које поднесе пријаву на конкурс.

Члан 4.

 

Општи и посебни услови и критеријуми за именовање директора јавног предузећа прописани су Законом о раду („Службени гласник РС“, бр. 24/05, 61/05, 54/09 и 32/13), Законом о јавним предузећима („Службени гласник РС“, број 119/12) и Статутом јавног предузећа.

 

Члан 5.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања огласа о јавном конкурсу у „Службеном гласнику Републике Србије“.
Оглас о јавном конкурсу за именовање директора објавиће се и у најмање једним дневним новинама које се дистрибуирају на целој територији Републике Србије, у року од осам дана од дана доношења ове одлуке, као и на интернет страници градске општине Младеновац, с тим што се мора навести и када је оглас о јавном конкурсу објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“.

 

Члан 6.

Поступак спровођења конкурса и предлагања кандидата спровешће Комисија за именовања Скупштине градске општине Младеновац. Комисија је независна у својим одлукама и ставовима.

Члан 7.

Комисија спроводи конкурс тако што саставља списак кандидата који испуњавају услове за именовање и међу њима спроводи изборни поступак.
У изборном поступку се, оцењивањем стручне оспособљености, знања и вештине, утврђује резултат кандидата према мерилима прописаним за именовање директора јавног предузећа.
Изборни поступак може да се спроведе у више делова, писменом провером, усменим разговором или на други одговарајући начин.
Кандидате који су испунили мерила прописана за именовање директора, Комисија увршћује на ранг листу. Листа за именовање са највише три најбоље рангирана кандидата са бројчано исказаним и утврђеним резултатима према мерилима прописаним за именовање, доставља се Већу градске општине Младеновац.
Истовремено, Комисија доставља и записник о изборном поступку.

 

Члан 8.

Веће градске општине Младеновац, на основу листе за именовање и записника о изборном поступку, припрема предлог акта о именовању и доставља га Скупштини градске општине Младеновац.

 

Члан 9.

Скупштина градске општине Младеновац, након разматрања достављене листе и предлога акта, одлучује о именовању директора јавног предузећа, доношењем решења о именовању предложеног кандидата или неког другог кандидата са листе.
Решење о именовању директора коначно је.

 

Члан 10.

Решење о именовању доставља се лицу које је именовано за директора и објављује се у „Службеном гласнику Републике Србије“ и  „Службеном листу града Београда“.
Решење из става 1. овог члана са образложењем обавезно се објављује на интернет страници градске општине Младеновац.
По примерак решења о именовању са образложењем доставља се и свим кандидатима који су учествовали у поступку јавног конкурса.

 

Члан 11.

Кандидату који је учествовао у изборном поступку, на његов захтев, Комисија је дужна да у року од два дана од дана пријема захтева омогући увид у документацију јавног конкурса, под надзором Комисије.

 

Члан 12.

Именовани кандидат дужан је да ступи на рад у року од осам дана од дана објављивања решења о именовању у „Службеном гласнику Републике Србије“.
Рок из става 1. овог члана Скупштина градске општине Младеновац из оправданих разлога може продужити за још осам дана.

 

Члан 13.

Ако именовано лице не ступи на рад у року који му је одређен, Скупштина градске општине Младеновац може да именује неког другог кандидата са листе кандидата.
Ако нико од кандидата са листе за именовање не ступи на рад у року који му је одређен, или ако ни после спроведеног јавног конкурса Скупштини градске општине Младеновац не буде предложен кандидат за именовање због тога што је Комисија утврдила да ниједан кандидат који је учествовао у изборном поступку не испуњава услове за именовање или ако Скупштина градске општине Младеновац не именује предложеног кандидата или другог кандидата са листе, спроводи се нови јавни конкурс на начин и по поступку прописаним законом.

 

Члан 14.

Ову одлуку објавити у „Службеном листу града Београда“ и на интернет страници градске општине Младеновац.

 

СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
Број I-00-06-1-6/9/2014, 28. августа 2014. године

Председник
Радета Марић


Скупштина градске општине Младеновац, на седници одржаној 28. августа 2014. године, на основу члана 29. Закона о јавним предузећима („Службени гласник РС“, број 119/12), члана 32. став 1. тачка 9. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник РС“, број 129/07), члана 18. Статута градске општине Младеновац („Службени лист града Београда“, број 40/10-пречишћен текст) и чл. 19. и 20. Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа „Пијаце Младеновац“ („Службени лист града Београда“, број 17/13-пречишћен текст),  о б ј а в љ у ј е

О Г Л А С
О ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА
ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ“, МЛАДЕНОВАЦ
на период од четири године

Подаци о јавном предузећу:
Предузеће послује под пословним именом: Јавно комунално предузеће „Пијаце Младеновац“, Младеновац, Краљице Марије 1.
Скраћени назив пословног имена гласи: ЈКП „Пијаце Младеновац“.
Седиште предузећа је у Младеновцу, Краљице Марије 1.
ПИБ 101280680
Матични број 17314734
Претежна шифра делатности је - 68.20 - Изнајмљивање властитих или изнајмљених некретнина и управљање њима.

Јавни конкурс се спроводи за радно место:
Директор Јавног комуналног предузећа „Пијаце Младеновац“, Младеновац, чији је оснивач Градска општина Младеновац.
Право пријављивања има сваки заинтересовани кандидат који, осим општих услова прописаних одредбама Закона о раду („Службени гласник РС“, бр. 24/05, 61/05, 54/09 и 32/13), испуњава и следеће посебне услове:

1. да је пунолетан и пословно способан;
2. да је стручњак у једној или више области из које је делатност од општег интереса за чије обављање је основано јавно предузеће;
3. да има високо образовање стечено на студијама трећег степена (доктор наука), другог степена (мастер академске студије, специјалистичке академске студије, специјалистичке струковне студије, магистар наука), односно на основним студијама у трајању од најмање четири године;
4. да има најмање пет година радног искуства, од чега три године на пословима за које је основано јавно предузеће или најмање три године на руководећим положајима;
5. да није члан органа политичке странке, односно да му је одређено мировање у вршењу функције у органу политичке странке;
6. да није осуђивно за кривично дело против привреде, правног саобраћаја и службене дужности;
7. да лицу није изречена мера безбедности забране обављања делатности која је претежна делатност јавног предузећа.

Уз пријаву са биографијом кандидат подноси:

- извод из матичне књиге рођених (оригинал или оверена копија);
- уверење о држављанству Републике Србије (оригинал или оверена копија);
- доказ да има општу здравствену способност;
- доказ о стручној спреми (оверена копија дипломе о стеченој стручној спреми);
- доказ о радном искуству (оверена копија радне књижице и оригинал или оверена копија потврде о стеченом одговарајућем радном искуству или руководећем положају);
-  доказ да није осуђиван за кривично дело против привреде, правног саобраћаја и службене дужности (потврда издата од надлежне Полицијске управе);
- доказ да кандидату није изречена мера безбедности забране обављања делатности која је претежна делатност јавног предузећа (потврда издата од Привредног суда);
- уколико је кандидат члан органа политичке странке, доказ о мировању у вршењу функције у органу политичке странке, односно оверена изјава да није члан органа политичке странке.

У изборном поступку, усменим разговором, проверава се поседовање стручних, организационих и других способности неопходних за успешно организовање и обављање функције директора.

Пријава са доказима о испуњености услова подноси се у року од 15 дана од дана објављивања јавног конкурса у „Службеном гласнику Републике Србије“ Комисији за именовања директора јавних предузећа градске општине Младеновац, на адресу Младеновац, Јанка Катића 6, преко писарнице Управе градске општине Младеновац или преко поште, са напоменом: ЗА КОНКУРС „НЕ ОТВАРАТИ“.

Јавни конкурс је објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“, број 95 од 5. септембра 2014. године.

Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу за именовање директора је Ивана Селенић, телефон 011/8241-652.

Неблаговремене, непотпуне и неразумљиве пријаве, неће се узимати у разматрање.

Оглас о јавном конкурсу објавити у „Службеном гласнику Републике Србије“, најмање једним дневним новинама које се дистрибуирају на целој територији Републике Србије и на интернет страници градске општине Младеновац.


СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
Број I-00-06-1-6/10/2014, 28. августа 2014. године

Председник
Радета Марић

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.