logo

Jaвни позив - додела помоћи за решавање стамбених потреба избеглица

 

Комисија за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеоске куће са окућницом и доделу пакета помоћи објављује обавештење о Јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица на територији града Београда при куповини сеоских кућа са окућницом и доделу пакета помоћи.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА

Секретаријат за социјалну заштиту

Комисија за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при
куповини сеоске куће са окућницом и доделу пакета помоћи објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

о Јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица на територији града Београда при куповини сеоских кућа са окућницом и доделу пакета помоћи

На основу члана 11. став 1. Правилника о условима и мерилима, поступку и начину рада Комисије за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеоске куће са окућницом и доделу пакета помоћи, Комисија за избор корисника обавештава лица која имају избеглички статус, као и лица која су укинула избеглички статус, а имају боравиште/пребивалиште на територији града Београда у претходне две године, да ће јавни позив за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 50 сеоских кућа са окућницом и доделу пакета помоћи у оквиру Регионалног стамбеног програма – потпројекат 3 бити објављен 25. јуна 2015. године на огласним таблама Градске управе града Београда, Секретаријата за социјалну заштиту, Градског повереника за избеглице, градских општина, Комесаријата за избеглице и миграције, и на интернет-презентацији Града Београда www.beograd.rs (одељак „Градски конкурси, огласи и тендери) и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица куповином
сеоске куће са окућницом у максималном износу до 9.500,00 евра у динарској противвредности и доделом пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у
максималном износу до 1.500,00 евра у динарској противвредности по породичном домаћинству.
Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 4.750,00 евра, у динарској противвредности).

Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији
Републике Србије. Заинтересована лица су у обавези да од дана објављивања обавештења, а најкасније до истека јавног позива, пронађу сеоско домаћинство са окућницом како би испунила услов из јавног позива. Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Све информације у вези са поменутим јавним позивом заинтересована лица могу добити путем
телефона: 3344-625, 3309-750, 3309-298 или у канцеларијама 119 и 120, први спрат, Секретаријат за социјалну заштиту, ул. 27. марта 43-45, као и у Комесаријату за избеглице и миграције, ул. Народних хероја бр. 4, Нови Београд или на телефон 2857-567, 2857-569.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2022.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.