logo

Vesti

Без договора у "Керамици"

После јучерашњих неуспешних преговора између пословодства и штрајкачког одбора предузећа "Керамика", који су се одржали у згради општине Младеновац, судбина овог предузећа остаје неизвесна.

После јучерашњих неуспешних преговора између пословодства и штрајкачког одбора предузећа "Керамика", који су се одржали у згради општине Младеновац, судбина овог предузећа остаје неизвесна.

Четворочасовни преговори између представника 186 радника који су у штрајку и пословодства "Керамике" на челу са једним од власника, Данаилом Коловом, завршени су без договора. Као посредници у покушају да се дође до решења разговору су присуствовали Дејан Чокић, председник општине Младеновац и његов заменик Милош Стојановић, као и чланови Већа, Дејан Вићовац и Оливера Максимовић који су остали до краја разговора.

Радници су своје захтеве формулисали у три тачке, исплата заосталих зарада, утврђивање нових норми и смена руководиоца одговорног за дискриминацију радника. Иако је постигнут договор о динамици исплате заосталих зарада, преговори су стали код утврђивања нових норми, мада се и ту дошло до начелног споразума о формирању заједничке комисије синдиката и послодавца која би требало да изврши ново нормирање.

Иако се чинило да су обе стране близу договора, представници пословодства су изненада напустили преговоре.

Они су после телефонског разговора прочитали саопштење у коме су навели да ће се обуставити производња, односно "... уколико се радници не врате на посао пећи ће угасити за седам дана, а радници који још увек раде биће послати кући уз исплату од 60 одсто зараде, док ће радници који штрајкују то моћи да раде и даље..."

Након, овог саопштења представници послодаваца су напустили зграду општине.

 

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.