logo

Vesti

Либански привредници у Младеновцу

Привредну делегацију из Либана који бораве у вишедневној посети Србији, данас је примио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Привредну делегацију из Либана који бораве у вишедневној посети Србији, данас је примио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Петочлану делегацију либанских привредника предводио је Насер Ел Катиб, власник фирме И.Г.Т.М Хајат која се бави маркетингом и односима са јавношћу. Домаћин посете Младеновцу Горан Спасојевић, провео је привреднике кроз неколико младеновачких предузећа која би могла бити интересантна за привреду Либана.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се пословној делегацији на посети као и њиховом домаћину Горану Спасојевићу.

– Верујем да ће те у нашој општини наћи нешто интересантно за инвестирање, а ја могу да вам обећам као председник општине да ћемо вам обезбедити  како информације тако и сву потребну документацију. Ми смо прављени као индустријски град, међутим од те индустрије остало је јако мало. Сада се окрећемо природним ресусрсима, пре свега пољопривреди и туризму. Није реално оживети велику индустрију која је некада постојала у нашој општини. Уколико сте заинтересовани за било који вид сарадње, што се тиче земљишта, производних хала, свакао ћемо вам изаћи у сусрет – рекао је Чокић.

Горан Спасојевић, се захвалио председнику и људима из локалне самоуправе који су дочекали привредну делегацију из Либана, пословне људе који долазе из разних сфера преивреде.

– Они су у посети Србији и свакако су заинтерсовани за улагање у нашу земљу, пре свега за многе наше производе и туризам. Имао сам и моралну обавезу да пре свега буду угошћени у нашем граду и да сви заједно учинимо да нашем граду буде макар мало лакше него што је сада. Жеља нам је да покушамо да упослимо комплетну инфраструктуру, индустрију и пољоприведу и надам се да ћемо сви на том задатку положити испит. Њих је за долазак код нас управо мотивисало то да ћемо им олакшати на долазак тржиште Србије и обезбедити сву логистичку помоћ – истакао је Спасојевић.

Насер Ел Катиб, организатор посете Младеновцу, рекао је да већ другу годину за редом оваква делегација посећује Србију пре свега због уверења да српски производи имају многе предности.

– Међутим, многи од тих производа нису представљени, а информације о њима их најбоље промовишу на међународном тржишту. Либан и неке арапске земље су витални за српско тржиште, а за нас је најважније да покушамо у Младеновцу да отворимо нешто интересантно, ресторан или кафану. У Младеновцу ће бити и наша канцеларија за контакт Младеновца и Србије са привредом Либана, а ми ћемо поново доћи за два месеца са новом делегацијом. Такође, организоваћемо ове године сајам у Бејруту где ће се окупити пословни свет из Србије и са Блиског Истока.

Катиб је представио привреднике из пословне делегације Либана.

– Са нама су данас господин Тарик који је мој партнер и чије предузеће се бави књиговдственим услугама и сарађује са 200 компанија из Либана које су заинтересоване за инвестирање у Србију, господин Јусуф ради у Африци на изградњи хотела, господин Ахмед се бави продајом рибе на велико, а ту су и господа која се баве извозом грађевниског материјала – рекао је Катиб и   захвалио се председнику државе Томиславу Николићу, Александру Вучићу, премијеру Ивици Дачићу и целој Влади Србије на труду за успостваљање привредне сарадње са арапским земљама.

После пријема гости су обишли неколико фирми у Младеновцу, пре свега "Керамику Младеновац".

 

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.