logo

Vesti

Државна позајмица "Драпшину"

Влада Републике Србије усвојила је јуче Програм мера кредитне подршке за три привредна друштва у реструктурирању међу којима је и Концерн "Петар Драпшин" а.д. Младеновац.

Влада Републике Србије усвојила је јуче Програм мера кредитне подршке за три привредна друштва у реструктурирању међу којима је и Концерн "Петар Драпшин" а.д. Младеновац.

Влада Републике Србије усвојила је Програм мера за кредитну подршку привредним друштвима Индустрија машина и компонената "14. октобар" а.д. Крушевац у реструктурирању, ФЖВ "Желвоз" а.д. Смедерево у реструктурирању и Концерн "Петар Драпшин" а.д. Младеновац у реструктурирању.

Влада је задужила ова привредна друштва да најкасније до 30. новембра ове године доставе Министарству привреде све податке по обрасцу личне карте за предузећа и попис и процену имовине у складу са међународним рачуноводственим стандардима, списак запослених са годинама радног стажа и бруто месечним основицама, као и предлог за социјални програм.

Како преноси Радио Београд, Саша Радуловић, српски министар привреде, каже да је овај програм међурешење где држава даје позајмице овим фирмама које ће се касније вратити кроз транзициони фонд, а који ће исплаћивати минималне зараде, повезивати радни стаж и исплаћивати отпремнине.

- Ово је системски корак пред транзициони фонд како бисмо у наредна два месеца смирили људе, јер у неким срединама не могу да чекају и немају шта да једу - истакао је Радуловић и додао да је за ова три предузећа програм исти као и за ФАП јер ће запослени добијати минималне зараде.

 

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.