logo

Vesti

Ухапшен изнуђивач из Амерића

Ухапшен изнуђивач из Амерића
Београдска полиција ухапсила је Младена Новаковића (26) званог Тоцило из Амерића због сумње да је починио кривична дела изнуде и неовлашћене производње, држања и стављање у промет опојних дрога. Како се сумња да Ѯ..

Ухапшен изнуђивач из Амерића
Београдска полиција ухапсила је Младена Новаковића (26) званог Тоцило из Амерића због сумње да је починио кривична дела изнуде и неовлашћене производње, држања и стављање у промет опојних дрога. Како се сумња да је изнудом оштетио више лица моле се сви који га препознају на фотографији да се јаве Полицијској управи за Град Београд или Полицијској станици Младеновац.
Хапшење су извршили оперативци СУП – а Београд у Рајковцу у четвртак 9. октобра зато што су, између осталог, непознати у овој средини. Како је хапшење морало бити извршено у кући код оштећеног, Новаковић је ухваћен на делу када је дошао по новац. Он је приведен истражном судији и одређен му је једномесечни притвор.

Осумњичени је од почетка 2007. године до тренутка хапшења уз употребу силе и претњи да ће му отети жену и децу оштећеног прислилио да му исплати 42.600 евра. Несрећни човек је у почетку исплаћивао тражене паре али када је остао без новца почео је да породаје столарске и пољпопривредне машине, аутомобиле, породични накит и намештај из куће. Напослетку, страхујући за безбедност и живот чланова своје породице случај је пријавио полицији. Полиција је код њега у кући пронашла списак дужника, са записаним износима, каматама, датумима наплате итд. и по том списку се спроводе даље оперативне радње.

Један део тих људи је са Новаковићем био у чисто пословном односу али један мањи део су чинили људи који су се у тренуцима кризе и недостатка новца распитивали где могу да позајме паре и тако су долазили у контакт са ухапшеним. Суме које је позајмљивао кретале су се од пар стотина до неколико десетина хиљада евра. Уколико се довољан број оштећених за изнуду пријави окружни тужилац ће моћи да гони ухапшеног по делу организованог криминала за шта му прети већа казна.
Иначе, ухапшени је познат младеновачкој полицији по продаји наркотика јер важи, како сазнајемо, за једног од главних снабдевача младеновачког тржишта. Полиција у нашем граду је имала одређене информације да се Новаковић бави зеленашењем али не и изнудом. Када би дугови нарасли, а људи нису имали новаца да врате главницу и камате, Новаковић је прибегавао психичким и физичким претњама. Тако је једног од оштећених приморавао да му у агенцији препише кућу што прелази у кривично дело изнуде. Приликом претреса куће полиција је нашла у сварима ухапшеног пакетић од 1,5 грама хероина за шта му је написана пријава.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.