logo

Vesti

Трагедија за Младеновац

Ужасан злочин који се јутрос догодио у Великој Иванчи шокирао је цео Младеновац. Љубиша Богдановић (60) из Велике Иванче убио је тринаесторо комшија, међу којима и двогодишње дете.

Ужасан злочин који се јутрос догодио у Великој Иванчи шокирао је цео Младеновац. Љубиша Богдановић (60) из Велике Иванче убио је тринаесторо комшија, међу којима и двогодишње дете.

Како јављају репортери са места злочина Љубиша Богдановић је најпре у својој кући убио сина хицем у главу, а потом се упутио ка кућама комшија где је направио масакр.

Како преносе дневни листови, у својој кући Љубиша Богдановић прво је убио сина Бранка и пуцао у жену Јаворку. Осим сина, Љубиша је убио и мајку Добрилу (1930). У кући породице Деспотовић нападач је убио супружнике Михаила (1952) и Милену (1952), њиховог унука Горана (1989) и супругу му Јовану (1992) са двогодишњем сином Давидом у наручју. У кући Стекића убио је Даницу (1935) и Драгану (1963), а настрадали су и брачни пар Велимир (1935) и Олга Мијаиловић (1934). У кући породице Јешић нападач је усмртио мајку и сина, Љубинку (1949) и Милоша (1965).

Полицијска патрола спречила је већи масакр, јер је Богдановић, када их је угледао, пуцао себи у главу. Дванаест особа страдало је на лицу места, а једна седамдесетогодишња жена је издахнула на путу за болницу. Љубиша Богдановић и његова супруга са тешким повредама су пребачени у Ургентни центар у Београду.

Љубиша Богдановић (60), није имао полицијски досије, а полиција истражује због чега је овај миран човек, како га описују познаници, починио овакав ужасан злочин.

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић изјавили су саучешће породицама настрадалих у трагедији у селу Велика Иванча. Антић је рекао да су градске власти у контакту са премијером и првим потпредседником Владе Србије и да ће у току дана донети заједничку одлуку о дану жалости због ове незапамћене трагедије.

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, био је јутрос у Великој Иванчи на месту трагедије. На састанку у Општини Младеновац образован је Одбор за помоћ породицама настрадалих.  Одлучено је да се на дан сахране на територији Градске општине Младеновац прогласи Дан жалости.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.