logo

Vesti

Троје деце страдало у пожару

У пожару који је у уторак увече избио у кући Миреле Микулчић (29) у селу Велика Крсна настрадало је троје њене малолетне деце, четворогодишњи Ненад, трогодишњи Димитрије и двогодишња Маја.

У пожару који је у уторак увече избио у кући Миреле Микулчић (29) у селу Велика Крсна настрадало је троје њене малолетне деце, четворогодишњи Ненад, трогодишњи Димитрије и двогодишња Маја.

Према речима, Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситације МУП-а, пожар је избио око 17.30 сати и ватра је захватила породичну кућу од педесетак квадратних метара."Од ватре се урушио кров куће у којој је било троје деце до пет година, што је припадницима ватрогасно-спасилачке јединице пренела мајка која није била у кући", рекао је Марић.

Одмах по дојави, на место пожара изашли су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије са четири возила и осам ватрогасаца, рекао је Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду. Он је прецизирао да су два дечака и девојчица, старости две, три и четири године, била сама у кући и да су врата била закључана.

Четири возила и осморица ватрогасаца стигла су из Младеновца брзо по дојави о пожару, ватра је обуздана за мање од десет минута, али је од кућице саграђена пре шездесетак година, коју је ова избегличка породица из Хрватске адаптирала за становање, остало само згариште.

Пламен је први приметио комшија, дотрчао до куће и развалио врата, али су га врелина и дим који су покуљали изнутра спречили да уђе. И другим комшијама, који су се у међувремену окупили, остало је само да немоћно чекају долазак ватрогасаца.

Узрок пожара за сада није познат. Претпоставља се да је мајка, која је с децом сама живела у кући, пре него што је изашла заложила пећ, а да се ватра некако проширила и захватила унутрашњост и кровну конструкцију.

ПРЕДСТАВНИЦИ градске општине Младеновац и града Београда посетили су породицу Микулчић, јула ове године. (вест архива)

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.