logo

Vesti

Ташна, машна и ... превара

Ташна, машна и ... превараТоком прошлог месеца оперативци Полицијске станице Младновац били су активни у сузбијања криминалитета на пољу превара. Тако су за 14 дана у одвојеним акцијама, ухапшене две особе које су, на различит начин и у дужем вре...

Ташна, машна и ... превараТоком прошлог месеца оперативци Полицијске станице Младновац били су активни у сузбијања криминалитета на пољу превара. Тако су за 14 дана у одвојеним акцијама, ухапшене две особе које су, на различит начин и у дужем временском периоду, оштетили више предузећа за нешто више од 7 милиона динара.

"Тим Снова" − После вишемесечне потраге, нешто пре 12 часова, 24. новембра, службеници Одсека за сузбијање криминалитета ухапсили су М.Ш (39) из Младеновца. Приведени је као власник, најпре трговинске радње, а затим и предузећа за продају воћа, поврћа и остале прехрамбене робе, из Младеновца, у периоду од средине 2008. године па до краја августа ове године извршио више кривичних дела Преваре (чл. 208 КЗ РС) тако што је обећавао предузећима од којих је набављао робу да ће их исплатити издавајући им притом менице без покрића. На тај начин приведени је оштетио предузећа у износу од 3.000.000 динара, након чега је напустио Србију. После више месеци проведених у иностранству ухапшен је приликом уласка у земљу. М.Ш је уз кривичну пријаву приведен истражном судији Општинског суда у Младеновцу где му је одређен притвор.

"Успешан бизнисмен" − ПС Младеновац је 10. новембра поднела више кривичних пријава због почињених превара, против ухапшеног М.З (27) без сталног места пребивалишта и са неколико фиктивних адреса на територији наше општине. Наиме, М.З је као власник више предузећа оштетио више правних лица на територији Републике Србије, тако што се лажно представљао као успешан привредник, преузимао веће количине различите робе и тако оштетио лаковерне повериоце за преко 4.200.000 динара.

"Аранђеловчани много пуше" − Пре три дана саобраћајна патрола током редовне контроле, у раним јутарњим часовима око 04,20, зауставила је "Ладу" и аутомобилу затекла возача Н.М и сувозача П.Д обојицу из Аранђеловца. Приликом прегледа возила на задњем седишту, у корпама за хлеб, прекривеним ћебетом, пронађено је око 170 боксова цигарета различитих марки. Како лица за толику количину робе нису имала никаквог доказа о пореклу, полицајци су посумњали у њихову причу. Аранђеловчане су затим преузели оперативци Одсека за сузбијање криминалитета ПС Младеновац који су утврдили да цигарете потичу из кривичног дела Тешка крађа учињеног на штету Ј.Ж , власника самосталне трговинске радње из Младеновца. Лица су уз кривичну пријаву приведена истражном судији Општинског суда у Младеновц, а П.Д - у је одређен притвор од 30 дана.

"Морава" у Младeновцу − Током опсежне "блицкриг" акције МУП - а Србије "Морава", започетој у ноћи 30. на 31. октобар ухапшено је око 500 лица на територији целе Србије од којих је за око стотину одређено полицијско задржавање. Иако су се након ове акције чуле критике да је хапшена углавном "дилерска пешадија", у акцији, која је почела у шест часова изјутра учестовало је више од 2.000 полицајаца из комплетног састава Министарства унутрашњих послова (МУП), а код ухапшених је пронађено неколико десетина килограма разних наркотика, већа колицина оружја и муниције, украдени аутомобили, а код једне особе у Београду пронађено је, како је рекао Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, 1.052.000 фалсификованих америчких долара.

У оквиру ове акције и младеновачка полиција је била активна. Тако су извршене рације и претреси на више локација, а у кући девојке често помињаног локалног дилера "слатког" надимка пронађена је већа количина муниције. Иначе, како незванично сазнајемо група која је била окупљена око овог дилера и растурала наркотике практично је разбијена и после "пресецања" везе којом су набављали хероин мале су шансе да ће се поново консолидовати.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.