logo

Vesti

Ухапшен напасник

Ухапшен напасникПОКУШАЈ СИЛОВАЊА − (11. јун, Младеновац - Баташево, 10,00 часова) − Службеници Полицијске станице у Младеновцу ухапсили су С.В (42) који је истог дана надомак Младеновца покушао да силује В.И (48) на њеном радном месту. Нако...

Ухапшен напасникПОКУШАЈ СИЛОВАЊА − (11. јун, Младеновац - Баташево, 10,00 часова) − Службеници Полицијске станице у Младеновцу ухапсили су С.В (42) који је истог дана надомак Младеновца покушао да силује В.И (48) на њеном радном месту. Након што је успела да се одбрани, жена је пријавила полицији напасника који се после неуспешног покушаја силовања удаљио са лица места. Брзом реакцијом полицијских службеника НН извршилац је идентификован као и истог дана лоциран и лишен слободе. Ухапшени је од раније познат полицији по пријавама за породично насиље али после овог почињеног кривичног дела приведен је истражном судији, а против њега је поднета кривична пријава за кривично дело Силовање у покушају.

ТРАЖИЛИ ЛОПОВЕ, ПРОНАШЛИ АРСЕНАЛ − (Београд, Младеновац) − Оперативци ПС Младеновац расветлили су два кривична дела Тешке крађе из чл.204.КЗ извршених на штету Т.Д. из Београда и В.К. из Београда. После краћег оперативног рада као извршиоци ових разбојиштава су идентификовани Н.М. из Младеновца (29), М.М. из Младеновца (27) и Д.У из Београда (31). Након привођења полиција је обишла станове Н.М и Д.У у намери да пронађе украдене ствари, али су приликом претреса наишли на много "богатији" плен. Наиме, у становима поменутих разбојника пронађене су две аутоматске пушке М70 са преко 300 метака. Ухапшени су приведени надлежном судији уз пријаве за кривична дела Тешке крађе и Недозвољено држање оружја и муниције. Иначе, приведени Н.М је од раније познат младеновачкој полицији као извршилац Тешких крађа.

САВЕТИ ГРАЂАНИМА − ПС Младеновац апелује на грађане, предузећа у области пољопривреде и пољопривредне произвођаче, да за време припреме земљишта за пољопривредне радове предузму мере заштите од пожара и на тај начин спрече да дође до настајања штете и опасности по људе и имовину.

Грађанима се саветује да приликом одласка на годишње одморе, пре одласка, провере инсталације у својим кућама и становима и на одговарајући начин обезбеде исте ради спречавања настанка штете изазване цурењем из неисправних водоводних и канализационих инсталација, штете проузроковане настајањем пожара услед неисправних електричних инсталација, као и да предузму све мере предострожности у циљу спречавања вршења кривичних дела на штету њихове имовине, тј. провала у станове (најпре, да замоле комшије да им повремено обилазе стан или кућу). Такође, уколико на одмор не путују својим приватним возилима да одебзбеде своја возила ради спречавања крађе истих, односно да аутомобиле не остваљају на мрачним местима или да их гаражирају код рођака или пријатеља.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.