logo

Vesti

Тоцило се враћа у конзерву

Тоцило се враћа у конзервуМладен Новаковић, звани Тоцило, из Амерића који је пре две године ухапшен, а затим и осуђен јер је уз употребу силе и претње изнудио 42.000 евра, један је од деветочлане банде разбојника из Сопота и Младеновца ухапшене пре ...

Тоцило се враћа у конзервуМладен Новаковић, звани Тоцило, из Амерића који је пре две године ухапшен, а затим и осуђен јер је уз употребу силе и претње изнудио 42.000 евра, један је од деветочлане банде разбојника из Сопота и Младеновца ухапшене пре три дана због сумње да је извршила 15 оружаних пљачки на територији Београда и Младеновца.

Иначе, поменути Тоцило је тада осуђен на четири и по године затвора, али га је судија пустио на слободу до правоснажности пресуде.

Разбојнике је Београдска полиција ухапсила непосредно после пљачке златаре "Милошевић", а банда се, између осталог, терети да је у августи напала раднике транспорта новца и украла 9,5 милиона динара, као и за неколико разбојништава на пумпама, у мењачницама и златарама.

Петорица разбојника ухапшена су после пљачке златаре "Милошевић" у Улици краља Милана из које су украли три килограма злата, док су остали чланови приведени у Сопоту и Младеновцу.

Лисице су стављене Ивану Илићу (23), Николи Ђорђевићу (23), Марку Воиновићу (22), Марку Ранђићу (28), Марку Јованкићу (20), Ивану Игнајтовићу (24), Ненаду Васићу (22) из Сопота. Младена Новаковића Тоцила (28), осумњиченог за подстрекивање, полиција је ухапсила у Америћу.

– Илић, Ђорђевић и Васић упали су у златару "Милошевић" и уз претњу оружјем власника приморали да им да злато. Осумњичени Игнајтовић их је чекао у "ситроену", а Ранђић у БМW-у. У "ситроену" су поред злата нађена и два пиштоља – преноси дневни лист "Блица", цитирајући извор близак истрази.

Члан банде Јованкић ухапшен је у Сопоту, а у Америћу, Новаковић и Воиновић. У кући осумњиченог Илића у Сопоту нађено је пет пушака и муниција, а оружје којим су претили запосленима углавном потиче из крађе.

Утврђено је да су осумњичени у мањим групама пљачкали пумпе, златаре, мењачнице. Запосленима су претили оружјем, а у тим разбојништвима плен им је био од 40.000 до 800.000 динара. Из једне куће у Сопоту осумњичени су 30. маја украли карабин и пиштољ. Осумњичени су 1. августа провали у једну викендицу и украли ловачку пушку и карабин. Већина осумњичених, како сазнаје "Блиц", до прексиноћ није хапшена.

СТАРА МУШТЕРИЈА – Младен Новаковић - Тоцило из Амерића ухапшен је 9. октобра 2008. године због сумње да је починио кривична дела изнуде и неовлашћене производње, држања и стављање у промет опојних дрога. Хапшење су извршили оперативци СУП – а Београд у Рајковцу зато што су, између осталог, непознати у овој средини. Како је хапшење морало бити извршено у кући код оштећеног, Новаковић је ухваћен на делу када је дошао по новац.

Осумњичени је од почетка 2007. године до тренутка хапшења уз употребу силе и претњи да ће му отети жену и децу оштећеног прислилио да му исплати 42.600 евра. Несрећни човек је у почетку исплаћивао тражене паре али када је остао без новца почео је да породаје столарске и пољпопривредне машине, аутомобиле, породични накит и намештај из куће. Напослетку, страхујући за безбедност и живот чланова своје породице случај је пријавио полицији.

Полиција је код Новаковића у кући пронашла списак дужника, са записаним износима, каматама, датумима наплате итд. Један део тих људи је са Новаковићем био у чисто пословном односу али један мањи део су чинили људи који су се у тренуцима кризе и недостатка новца распитивали где могу да позајме паре и тако су долазили у контакт са ухапшеним. Суме које је позајмљивао кретале су се од пар стотина до неколико десетина хиљада евра.

Иначе, ухапшени је познат младеновачкој полицији по продаји наркотика. Полиција у нашем граду је својевремено имала одређене информације да се Новаковић бави зеленашењем али не и изнудом. Када би дугови нарасли, а људи нису имали новаца да врате главницу и камате, Новаковић је прибегавао психичким и физичким претњама. Тако је једног од оштећених приморавао да му у агенцији препише кућу. Приликом претреса куће полиција је тада у стварима ухапшеног Новаковића нашла и пакетић од 1,5 грама хероина.

Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.