logo

Aktuelnosti

Učenička kompanija iz Gimnazije Mladenovac najbolja u državi - mladenovački gimnazijalci predstavljaće Srbiju na evropskom prvenstvu u Estoniji

 

Učenička kompanija "Moveably" iz Gimnazije u Mladenovcu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu, dok je gimnazijalac Nikola Veličković (4-2) osvojio nagradu za najboljeg mladog lidera učeničkih kompanija. Nagradu im je uručila Ana Zapletić iz Američke agencije za međunarodni razvoj, a oni će u julu predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će biti održano u Talinu, u Estoniji.

Mladenovački gimnazijalci su u okviru svoje kompanije osmislili aplikaciju koja povezuje prevoznike i pojedince i tako olakšava dogovor oko prevoza robe.

Tim iz Mladenvca predtavljalo je 11 učenika Gimnazije: Anđela Kanjo (direktor), Filip Oketić (glavni programer), Nikola Veličković (marketing menadžer), Milica Vučetić (finansijski menadžer), Ema Brkić (PR menadžer), Đorđe Milentijević (snimatelj i montažer), Mladen Pantić (grafički dizajner), Natalija Oketić (istraživanje tržišta), Nađa Cvetković (PR na stranim jezicima), Nikolina Glišić (lektor) i Siniša Simić (PR menadžer) i mentor tima, profesor Predrag Matović.

Dvadeset najboljih timova iz srednjih škola širom Srbije predstavilo je proizvode i usluge svojih kompanija u okviru prodajnog sajma u tržnom centru Beo i prezentovalo publici i žiriju biznis planove. Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada prisutnima se obratila Mateja Norčič-Štamcar, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj, Evropske unije kroz projekat BY LEAP, kompanija ManpowerGroup Srbija i Nestle i tržnog centra BEO.

Čestitamo svim članovima tima i želimo im mnogo sreće u Estoniji!

Moveably1
Moveably2
Moveably3
Moveably4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.