logo

Aktuelnosti

Веће разматрало 2010. годину

Највећи број тачака (од чак 19) на дневном реду данашње седнице Општинског већа односио се на оно што је рађено прошле године – Тако да су већници данас дали сагласност на пословање јавних предузећа у 2010, као и на извештај о извршењу прошлогодишњег буџета.

Општинско веће се, између осталог, сагласило и са предлогом ангажовања ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета градске општине Младеновац за 2010. годину.
Осим давања сагласности на пословање шест општинских јавних предузећа и установа у прошлој години, усвојен је и Извештај о извршењу Програма уређења грађевинског земљишта на територији градске општине Младеновац за 2010. годину.

Усвојени предлог Плана постављања тезги и других привремених објеката на подручју градске општине Младеновац доноси неколико новина у регулисању ове области.

Према речима Драгана Марковића, члана Општинског већа за грађевинарство и урабанизам, овим планом ће се јасно дефинисати правила у постављању расхладних витрина, комора за сокове, апарата за кокице, итд.

– План предвиђа да се дуж самих киоска и трафика могу поставити по један расхладни уређај за сладолед, једна комора за пиће и сокове, затим пет апарата за кокице, четири тезге испод пијацете, искључиво за сувенире,  као и неколико апарата за брзу храну по нашим трговима – рекао је Марковић. Он је додао да План мора проћи кроз Секретаријат за урбанизам и саобраћај, а затим и Градску скупштину, након чега ће општина расписати конкурс за постављање ових објеката. Марковић предвиђа да ће ова процедура трајати око два месеца до када је на снази стари план постављања тезги.

Веће је усвојило Предлог Плана коришћења средстава за развој пољопривреде у 2011. години, као и закључак о постављању бисте патријарха Павла на платоу испред младеновачке цркве.

Након обављеног конкурса за доделу средстава спортским клубовима и невладиним организацијама, Одлуком Већа одбијени су приговори спортских клубова : Клуб ритмичко спортске гимнастике "МИС", Теквондо клуба "KWON" и клуба Б.Б Баскет.
Одбијени су приговори и невладиних организација : Друштвo за науку, просвету, културу и социјална питања "Ром", Међуопштинске организације савеза слепих Србије - Младеновац и Удружења бораца рата од 1990. године.

Под тачком Разно, за реч се јавио Бранислав Икић, директор ЈКП "Пијаце - Младеновац" који је образложио захтев упућен Општинском већу за 2.000.000 динара.

– Ради се о решавању имовинских односа на сточној пијаци. На том простору постоји 18 ари нерешених имовинских односа и ми смо пре две године кренули у реализацију. Суд је донео одлуку да се власнику исплати 1.100 евра по ару. Ми те паре немамо и зато смо се обратили Већу – рекао је Икић.

Веће је одобрило да се ова средства обезбеде из резервисаних средстава ЈП "ДИП - Младеновац"

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.