logo

Aktuelnosti

Prijem povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i članica Veća Suzana Vasić sastali su se sa delegacijom Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Mladenovca i Sopota povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih koji se obeležava 15. oktobra.
 
Glišić je čestitao Međunarodni dan slepih i slabovidih i izrazio uverenje da će saradnja opštine i udruženja slepih i slabovidih biti još produktivnija u narednom periodu. Takođe je poručio da će opština Mladenovac i ubuduće podržavati projekte udruženja i pružati potrebnu podršku i pomoć.
 
Predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Goran Mašić, zahvalio se opštini Mladenovac na dosadašnjoj podršci i predložio dalje korake u saradnji i unapređenju položaja slepih i slabovidih u opštini Mladenovac.
 
Prijemu je prisustvovala i Dragoslava Andrejić, majka devojčice Jelene koja je slabovida i pohađa treću godinu škole „Veljko Ramadanović“ u Zemunu. Ovom prilikom Jelena je od opštine Mladenovac na poklon dobila tabelet prilagođen potrebama slabovidih osoba.
 
Međunarodni dan slepih, koji je još poznat i kao Dan belog štapa, u svetu se obeležava više od pola veka. To je prilika da se javnosti ukaže na probleme sa kojima se slepe i slabovide osobe svakodnevno susreću, ali i da se istakne ono što je do sada urađeno i što se treba uraditi u cilju unapređenja kvaliteta života ovih ljudi.
Slepi1
Slepi2
Slepi3
Slepi4
Slepi5
  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.