logo

Aktuelnosti

Нове повластице за јавни превоз

Широм територије града Београд данас почиње издавање персонализованих електронских карата за јавни превоз, које ће за неколико месеци заменити садашње повластице.

Нова повластица кошта колико и стара, 250 динара, и важиће три године. Они који хоће да набаве ове "пропуснице" за јавни превоз требало би да то учине до краја године, када ће заживети "Бус плус", нови систем наплате и координације јавног превоза.
Документа неопходна за добијање персонализоване карте су потврда о статусу – то јест, да ли је особа запослена, незапослена, студент, ученик или пензионер и лична карта или пасош. Фотографија се може донети или снимити на пункту. Из града апелују на грађане да у првим данима издавања персонализованих карата предност дају школарцима, којима старе повластице ускоро престају да важе.

Персонализоване карте ће се допуњавати на 800 места, уплатама за 30 или 15 дана, по досадашњим тарифама за различите категорије путника, барем у првих шест месеци функционисања "Бус плуса".

Док се до краја године у возила јавног превоза не унесу електронски уређаји за очитавање, карте ће се користити тако што ће се уз њих и даље куповати месечне или полумесечне маркице, на које треба уписати идентификациони број нове верзије повластице.

После увођења новог система, грађани ће моћи да се одлуче и за неперсонализовану електронску карту, намењену путницима који не користе често јавни превоз. И она ће коштати 250 динара. Допуњаваће се на истим местима као и персонализована, износом по жељи, са којег ће уређај за очитавање карата у аутобусу, тролејбусу или трамвају "скидати" цену вожње. Принцип је сличан кредиту за припејд претплатнике мобилне телефоније. Ове карте може користити више особа.

Осим њих, на располагању ће бити и папирне електронске карте, предвиђене за туристе, посетиоце Београда и остале који јавни превоз користе често у ограниченом периоду. Оне ће стајати 40 динара и важиће три месеца. Коначно, код возача ће се и даље продавати класичне папирне карте за појединачне вожње, по садашњим ценама.

Пункт за издавање персонализованих карти
Ласта Младеновац
радно време : пон-пет. 7-19 и субота од 8 до 15 часова

Више информација на www.busplus.rs

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.