logo

Aktuelnosti

Međunarodni dečiji festival folklora u Mladenovcu

Mladenovac je ovog vikenda bio domaćin Trećeg Međunarodnog dečijeg festivala folklora DEF FEST u organizaciji KUD "Slavko Manojlović", pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac.Na gradskom trgu u dva dana nastupilo je 14 kulturno – umetničkih društava iz Makedonije, Bugarske i Srbije, sa oko 400 učesnika.


Učesnicima festivala dobrodošlicu je poželeo predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je i otvorio ovu manifestaciju. On se zahvalio svim učesnicima, organizatorima i posetiocima koji svojim prisustvom na ovoj dečijoj manifestaciji čuvaju i neguju narodnu baštinu.


„Učešće društava iz regiona na festivalima koji se organizuju u Mladenovcu od posebnog je značaja sa stanovišta upoznavanja sa folklornim nasleđem različitih podneblja i razmene iskustava. Poznanastva i prijateljstva koja se stiču kroz druženje na ovim manifestacijama, trajna su i iskrena.


Svim učesnicima festivala želim da se u Mladenovcu osećaju kao među svojima, a organizatoima festivala, članovima Kulturno-umetničkog društva „Slavko Manojlović“ čestitam na predanosti, trudu i kreativnoj energiji koje su uložili kako bi ovaj festival, po broju učesnika i repertoaru, nadmašio prethodni“, rekao je Glišić.

FestivalFolklora1
FestivalFolklora2
FestivalFolklora3
FestivalFolklora4
FestivalFolklora5

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.