logo

Aktuelnosti

Ministarka pravde u poseti opštini Mladenovac

Ministarka pravde u Vladi Srbije, Maja Popović, obišla je domaćinstva u opštini Mladenovac koja su tokom nedavnih poplava pretrpela najveću štetu. U razgovoru sa predsednikom opštine, Vladanom Glišićem, ministarka je upoznata sa nastalim problemima, kao i aktivnostima koje su preduzete na sanaciji posledica od poplava. Istakla je da će država preduzeti sve potrebne mere da bi se otklonila nastala šteta i omogućio normalan život stanovnika ugroženih naselja.

Vlada Republike Srbije obezbedila je materijalna sredstva da se sanira svaki oštećeni stambeni objekat, naglasila je Popović i pozvala vlasike da nastalu štetu prijave lokalnim samoupravama. Ona je pohvalila napore koje su službe za vanredne situacije preduzele u nastojanju da razmere štete ne budu veće.


Predsednik Glišić je izjavio da je na području Mladenovca oštećeno 30 stambenih objekata, više lokalnih puteva, kao i značajne površine pod usevima u slivu reke Lug. On je istakao da su obrazovane opštinske komisije, koje su obišle mesne zajednice zahvaćene poplavom i izrazio uverenje da će, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije, u najkraćem roku šteta bila otklonjena.

MinPravde1
MinPravde2
MinPravde3
MinPravde4
MinPravde5

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.