logo

Aktuelnosti

Opština izdavač vrednih dela – promovisana monografija „Mladenovac nekada i sada“

Opština Mladenovac izdavač je još jednog vredog dela, monografije "Mladenovac nekad i sada", autora Slavomira Vojinovića, novinara i publiciste.


Na promociji knjige, pored autora, govorili su istoričar umetnosti i likovni kritičar Radiša Marinković, književni kritičar Dušan Stojković i hroničar i izdavač nedeljnika „Mladenovački glas“, Slobodan Stanković.


Monografija je štampana kao dvojezično izdanje i biće dostupna širokoj čitalačkoj publici, a prevodilac je naša sugrađanka i nastavnica engleskog jezika, Ivana Mitrović. Promociju je ulepšala ženska pevačka grupe KUD-a „Ljubomir Ivanović Gedža“.


Opština Mladenovac od 2019. godine kroz Projekat publikacije, promocije i prezentacije Mladenovca, štampa, podržava i neguje autorska dela vezana za naš grad, a odnose se na poznate Mladenovčane, kulturno nasleđe i savremeno stvaralaštvo. Do sada je opština Mladenovac izdavač više od 10 vrednih izdanja a samo u ovoj godini, pored monografije "Mladenovac nekad i sada”, izdala je i knjige "Likovni život Mladenovca", Radiše Marinkovića i "Miodrag Vartabedijan i njegova slikarska porodica", Anamarije Varabedijan.

SlavaKnjiga1
SlavaKnjiga2
SlavaKnjiga3
SlavaKnjiga4
SlavaKnjiga5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.