logo

Aktuelnosti

"Kosmajski kazan" sutra u Pružatovcu

„Sa ciljem da dodatno oživimo selo i predstavimo hranu i piće tradicionalnih receptura kosmajskog kraja, zajedno sa mesnom zajednicom Pružatovac, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, u subotu, 9. septembra organizujemo četvrtu manifestaciju „Kosmajski kazan“, rekao je na konferenciji za novinare Gregor Guberinić, direktor kompanije Bibli.


Najavio je da će će ove godine više od 20 proizvođača izložiti tradicionalne srpske proizvode kao što su pekmez, kompot, domaći čvarci, sir, med, rakija, dok će se u kazanima pripremati pasulj, gulaš, svadbarski kupus čvarci... U okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće Ivan Milinković, nekadašnji solista grupe „Legende“, KUD „Šumadija“ iz Vlaške i Svetozar i Jelisaveta Šutić, pobednici prošlogišnjeg Sabora frulaša.


Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, zahvalio se kompaniji Bibli i Mesnoj zajednici Pružatovac na organizaciji događaja koji promoviše selo i turističku ponudu našeg kraja istakavši da je to dobar primer kako uspešan privrednik povezuje meštane gde kroz zajedničo angažovanje doprinose promociji tradicionalnih vrednosti.


„Nastavićemo da podržavamo ovakve i slične događaje. Cilj nam je da svako selo ima svoju manifestaciju po kojoj će biti prepoznatljivo. Zato pozivam građane da nam daju predloge i ideje kako bismo ih zajednički realizovali“, rekao je Glišić i pozvao stanovnike Mladenovca i okolnih gradova i opština da u subotu, od 14:00 posete „Kosmajski kazan“ i uživaju u sjajnoj hrani i bogatom kulturno-umetničkom programu.


Manifestacija „Kosmajski kazan“ biće organizovana u dvorištu kompanije Bibli. Izložba hrane i pića počeće od 14 sati, a kulturno-umetnički prgram od 16:00 sati, nakon čega će posetioci moći da degustiraju hranu pripremljenu u kazanima.

Kazan1
Kazan2
Kazan3
Kazan4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.