logo

Aktuelnosti

Ministar Momirović posetio Mlekaru „Granice“ i kompaniju „Bibli“

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović, zajedno sa predsednikom gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, posetio je danas Mlekaru “Granice” i kompaniju “Bibli”.


Tokom posete, Momirović se upoznao sa proizvodima ovih mladenovačkih kompanija, zastupljenošću na tržištu, procesom proizvodnje i drugim aspektima njihovog rada.


„Domaća preduzeća poput mlekare “Granice” i firme “Bibli” su okosnica održivog razvoja. Cilj nam je da podržimo domaće privrednike i domaće proizvode koji svojim kvalitetom imaju veliki potencijal i na najvećim inostranim tržištima”, rekao je ministar Momirović.
Istakao je da velike stope BDP-a koje su ostvarene prethodnih godina moraju da osete sve kompanije, kompanije male i srednje veličine i da to mora da oseti svaki zaposleni jer, inače, kako kaže, nije urađen dobar posao.


Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.


„Mlekara „Granice“ i kompanija „Bibli“ su izuzetno važne za našu opštinu i prepoznate su kao društveno odgovorne kompanije. Njihovi proizvodi su brend Mladenovca. Čestitam im na mnogim priznanjima i na velikoj proizvodnji koju ostvaruju. Želim i da im se zahvalim na uspešnoj i dobroj saradnji sa opštinom“, rekao je Glišić.


Naglasio je da je nedavno urađena komplenta rekostrukcija ulice Nikole Pašića u kojoj se nalazi Mlekara "Granice", čime je olakšan pristup vozilima ove firme, i istakao da je na teritoriji cele opštine izgrađena gasifikaciona mreža, te će se u vrlo brzom roku početi sa potpisivanjem ugovora sa prvim korisnicima, što će mnogo značiti za privrednike Mladenovca.


Organizacioni direktor Mlekare „Granice” Nemanja Vukadinović rekao je da je u ovoj firmi, koja posluje 30 godina, zaposleno više od 200 radnika i da se dnevno prerađuje 80 tona mleka.


„Pored mnogobrojnih priznanja koja smo dobili za svoje proizvode, mlekara „Granice“ može da se pohvali i oznakom „Čuvarkuća“ koja predstavlja potvrdu veoma kvalitetnog proizvoda domaćeg porekla“, istakao je Vukadinović.


U kompaniji „Bibli“ zaposleno je blizu 30 radnika, uglavnom meštana iz sela Pružatovac, gde se i nalazi proizvodnja.
“Na ovaj način razvijamo lokalnu ekonomiju, brinemo o lokalnoj zajednici i činimo sve da ljudi ostanu da žive na svojim ognjištima i da imaju prilike i da rade u blizini svog doma“, rekao je direktor Gregor Guberinić.

Tomamona1
Tomamona2
Tomamona3
Tomamona4
Tomamona5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.