logo

Aktuelnosti

Naredna godina u znaku obeležavanja 75 godina šaha u Mladenovcu

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, ugostio je predstavnike Šahovskog kluba „Lilama“ Mladenovac, koji naredne godine obeležava 75 godina postojanja.


Glišić je čestitao upravi kluba predstojeći jubilej ističući da je reč o sjajnom kolektivu koji beleži izvanredne rezultate, te da će opština nastaviti i dalje da pruža svu neophodnu pomoć ovom klubu.


Istakao je da je klub „Lilama“ pokrenuo školu šaha u vrtićima i da se nada da će ta ideja biti proširena i u školama kako bi se što više dece oprobalo u ovoj igri.


U godini jubileja, Mladenovac će biti domaćin dva velika takmičenja u šahu - Otvorenog kadetskog turnira i Republičkog školskog takmičenja, koji će okupiti više od 2000 dece iz cele Srbije. Na predlog predsednika opštine tim povodom biće urađena monografija, koja će obuhvatiti istorijat i razvoj ovog kluba, a čiju izradu će podržati opština.


Predsednik Šahovskog kluba „Lilama“ Dragan Đorđević izrazio je zahvalnost Gradskoj opštini Mladenovac na izuzetnoj saradnji, a pre svega predsedniku Glišiću navodeći da prepoznaje potrebe kluba što je, kako je istakao, pokazao kroz nesebičnu podršku njegovom razvoju.


Povodom 75 godina šaha u Mladenovcu, Glišiću je uručena posebna plaketa za podršku u razvoju kluba, dok je plaketa Gradskoj opštini Mladenovac uručena članu Veća zaduženom za sport Dejanu Ninkoviću.


Prijemu su prisustvovali i Nikola Bajović, član uprave kluba, Branko Tadić, velemajstor, trener Katedske reprezentacije Srbije i Ivana Prijović, trener podmlatka kluba.

Sahisti1
Sahisti2
Sahisti3
Sahisti4
Sahisti5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.