logo

Aktuelnosti

Волонтери крећу у марту

Првих пет младића и девојака јуче је су обавили интервјуе за пријем у Волонтерски сервис општине Младеновац. Они ће после едукације и попуњавања пријавног формулара постати чланови Волонтерског сервиса и за око месец дана почети са овим хуманим послом.

Наташа Милосављевић, Марија Вуковић, Бранислав Срећковић, Александар Пантић и Милош Милојевић су првих пет наших младих суграђана који ће чинити језгро Волонтерског сервиса. Они су јуче са видним ентузијазмом и добром вољом ушли у ову причу уз заједнички мотив да помогну онима којима је помоћ неопходна.

Бранислав Срећковић двадесетдвогодишњи трговачки менаџер који води школу глуме за децу, а већ дуже време ради са децом ометеном у развоју каже да има жељу да помогнем другима и да ту себе најбоље проналази. Студенткиња Машинског факултета Наташа Милосављевић дели мишљење свог колеге и додаје да је лепо сарађивати и дружити се са људима, нарочито на једном овако хуманом послу. Двадесетпетогодишњи Александар Пантић, студент Грађевинског факултета, каже да зна колико је тешко старим људима поготово онима који су сами, колико им значи да их неко саслуша или плати рачун за телефон. Милош Милојевић је струковни економиста без посла али како каже задржао је добру вољу за помагањем људима којима је неопходна помоћ. Марија Вуковић је "вођа" ове екипе младих људи. Као координатор Волонтерског сервиса недавно је почела да помаже људима из Удружења слепих и слабовидих око техничких послова. Марија нам је најавила да постоји доста идеја око унапређења Волонтерског сервиса као и да ће бити отворена телефонска линија, тј. инфо пулт на који ће моћи да се јављају и корисници и волонтери.

Јасминка Прокић, помоћник председника општине каже да је одушевљена одзивом као и да већину ових младих људи познаје.

– Знам да су комуникативни, ангажовани и можемо да будемо презадовољни профилом људи који су се пријавили за волонтирање.
Ово је први интервју, после тога се обавља њихова едукација, попуњавају пријавни формулар да би дефинитивно постали волонтери и распоређују се или по жељама или према одређеним корисницима. Комисија ће обићи кориснике пре него се волонтери ангажују тако да ће знати тачно где иду. Овог тренутка смо у контакту са Центром за социјални рад тако да су нам они препоручили неке своје кориснике, а и сами волонтери ће моћи да изразе неке своје жеље и афинитете.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.