logo

Aktuelnosti

Održana Svetosavska akademija – nagrađeni učenici za postignute rezultate

Gradska opština Mladenovac organizovala je Svetosavsku akademiju na kojoj su dodeljene nagrade za 112 učenika osnovnih i srednjih škola za ostvarene izuzetne rezultate na takmičinjema u prethodnoj godini. Učenici su nagrađeni knjigom „Mladenovac nekada i sada“, autora Slavomira Vojinovića.

Akademija je počela izvođenjem himne Svetom Savi, nakon čega su pristutni imali priliku da uživaju u dramskom programu koji su ove godine pripremili učenici Osnovne škole „Momčilo Živojinović“.

Čestitajući školsku slavu Savindan, predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je da je Sveti Sava naučio narod vrednostima kao što su ljubav, mirenje, praštanje, znanje, istinoljublje, čast i dostojanstvo.

„Neka nam ličnost i delo Svetoga Save, njegova mudrost, iskrena vera i civilizacijske vrednosti koje je čvrsto utemeljio, budu primer kako se služi svome narodu. Okupljeni oko ovih načela, sada i u buduće, čuvajmo se međusobno i činimo dobro jedni drugima“, rekao je Glišić.

Čestitke na postignutim uspesima i rezultatima uputio je svim dobitnicima Svetosavskih nagrada sa željom da nastave da grade ugled Mladenovca, isto onako kako su to gerenacije činile pre njih.
„Razvijajte dalje svoje talente i negujte lepo vaspitanje“, istakao je Glišić.

Svetosavska1
Svetosavska2
Svetosavska3
Svetosavska4
Svetosavska5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.