logo

Aktuelnosti

Изабран градоначелник Београда

Драган Ђилас изабран је на јучерашњој седници Скупштине града за градоначелника Београда. Он је ову дужност, која ће трајати наредне четири године, обављао и у претходном мандату.

Преузимајући функцију, Ђилас је рекао да ће основни циљеви у будућем раду бити даљи развој инфраструктуре, попут завршетка моста Земун–Борча и обилазнице око Београда, затим улагања у пољопривреду, оживљавање привреде, отварање нових радних места и изградња и обнављање вртића и школа. Приоритетне ће бити и инвестиције у здравствене објекте и заштиту, консолидација јавних комуналних предузећа, обнављање комуналне инфраструктуре, те оснивање нових општина Батајница, Дунавски венац и Калуђерица уколико се градска скупштина сложи, као и уређење паркова, стварање пешачких делова града

Одлуком Скупштине града, заменица градоначелника је Татјана Пашић, рођена 21. септембра 1964. године у Београду. Дипломирала је на Правном факултету у Београду. Завршила је Дипломатску академију при Министарству спољних послова РС. Од октобра 2010. до данас била је помоћница градоначелника.

Скупштина града Београда подржала је и предлог градоначелника да за чланове Градског већа буду изабрани: Милена Бићанин, Дарко Божић, Вера Дражић, Владан Ђукић, Зоран Костић, Марија Лековић, Наташа Миловановић, Наташа Милошевић, Никола Никодијевић, Жељко Ожеговић, Ацо Петровић, Милан Поповић и Слободан Шолевић.

Они ће ову дужност обављати у наредне четири године.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.