logo

Aktuelnosti

Укинуто плаћање путарине

На јучерашњој седници Скупштине града Београда усвојен је предлог грађана Гроцке, Младеновца и Сопота, који предвиђа да грађани који имају пребивалиште на поменутим општинама добију картице које ће их ослободити плаћања путарине до Београда.

Како преноси дневни лист "Данас", према речима члана Градског већа Зорана Костића, грађанима Гроцке, Младеновца и Сопота биће издавана градска карта за употребу делова аутопута од места пребивалишта до наплатне станице "Београд" и обратно.

– Становници ове три општине у неравноправном су положају у односу на остале Београђане, који аутопут чак користе у дужим деоницама, тамо где пролази кроз град, а не плаћају никакву накнаду. Грађани Гроцке, Младеновца и Сопота делове аутопута првенствено користе ради доласка и одласка на посао, тако да на овај начин град штити њихов стандард, али и ствара једнаке услове за живот и рад свих грађана који живе на територији Београда. Путарину ће плаћати Град, према евиденцији коју ће ЈП "Путеви Србије", на основу издатих градских карти, фактурисати сваког месеца – истакао је Костић.

Карта ће се издавати физичком лицу, власнику возила прве категорије регистрованог на територији Београда, то јест члану породице тог лица које има пребивалиште на адреси власника возила.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.