logo

Aktuelnosti

Oдржан форум "Енергетски свесни и ефикасни"

Четврти регионални форум "Енергетски свесни и ефикасни" одржан је јуче у просторијама општине Нови Београд. На форуму су учествовали градоначелници и представници више општина из Србије, међу којима и градска општина Младеновац.

Форум је организовала Стална конференција градова и општина, уз подршку Програма за развој Уједињених нација. Београдски форум отворили су Александар Шапић, председник општине Нови Београд, Вилијам Инфанте, стални координатор УН-а у Србији и Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина.

Оливера Максимовић, члан Већа за комуналну делатност и заштиту животне средине, представљала је нашу општину на овом форму и том приликом потписала Повељу градова и општина о енергетској ефикасности.

– Потписивањем овог документа наша општина је показала велику одговорност и интересовање за рационалним газдовањем енергијом, пре свега у својим јавним предузећима, установама и сопственим објектима. Градска општина Младеновац ће основати енергетски тим, састављен од већ запослених стручњака из ове области у јавном сектору. Овај тим ће својим радом ићи у сусрет новим законским прописима који до краја 2015. године предвиђају довођење цена енергије и енергената на економски ниво – рекла је Максимовићева и додала да ће посебна пажња бити посвећена употреби енергената који негативно утичу на животну средину.

Иначе, Повељу ће до краја године потписати око 40 градова и општина, а ови регионални скупови имају за циљ промовисање концепта рационалног и ефикасног газдовања енергијом на локалном нивоу, то јест подизање свести о енергетској ефикасности доносилаца одлука у јединицама локалне самоуправе.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2022.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.