logo

Aktuelnosti

Наставак протеста

Протестном вожњом од Мале Врбице до центра Младеновца, мештани Мале Врбице и околних села наставили су јуче са мирним протестима против доласка азиланата.

Колона трактора стигла је јуче пред зграду Општине Младеновац где је одржано још један протестни скуп против одлуке Владе Србије и Комесаријата за избеглице да у касарни "Мала Врбица" отвори Центар за азиланте. Подршку грађанима пружили су и одборници Скупштине градске општине Младеновац који су на сат времена прекинули јучерашње заседање.

Душан Ивановић, представник мештана Мала Врбица, рекао је да су сви Младеновчани јединствени у тежњи да се у њиховој општини не отвори Центар за азиланте.

– Данас је била километарска колона трактора, следеће недеље биће дупло више, претворићемо се сви у једно и стати да заштитимо нашу општину. Натераћемо владу да преиначи своју одлуку и да почне и о нама да размишља.

Никола Јаношевић, одборник у општинској Скупштини, истакао је да из Боговоађе, Врачевића и Бање Ковиљаче стижу углавном негативна искуства тамошњих мештана са азилантима.

– Добили смо снимак који нас је доста уплашио. То је снимак изјаве председника општине Лајковац који је рекао да су у договору са комесаром Иваном Цуцићем решили њихов проблем, а то је напуштена касарна која ће имати капацитет 6.000 људи. Ми смо били у Комесаријату где су нам потврдили да је то касарна "Мала Врбица". После разговора од пре три дана дошли смо до закључка да Комесаријат неће одустати од ове локације докле год постоји закључак Владе Србије – рекао је Јаношевић.

Своју подршку мештанима Мале Врбице још једном је поновио и Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Чокић је рекао да је поносан на суграђане који су се окупили у великом броју.

– Ви знате мој став од првог дана да само кроз једниство и масовност можемо да се изборимо са овим проблемом који је сада изнад градске општине Младеновац. Још једном желим да сви схватимо озбиљност ове ситуације јер ово није само наш проблем. Ми се овде боримо и за будућност генерација које долазе у нашој општини. Хвала вам и желим да истрајемо у овоме до краја – рекао је Чокић.

Наставак протестних окупљања најављен је и за следећу недељу.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.