logo

Aktuelnosti

Млади у Младеновцу

Државни секретар у Министарству за спорт и омладину, Ненад Боровчанин, присуствовао је данас званичном отварању Канцеларије за младе градске општине Младеновац.

Иако општинска Канцеларије за младе ради већ дужи период, од данас је и званично уведена у евиденцију Министарства за спорт и омладину Републике Србије као 140 у Србији. Тим поводом је Младеновац посетио Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству за спорт и омладину који је најавио помоћ у раду канцеларије и подршку пројектима.

Током данашње посете Младновцу, Боровчанин је обишао Спортско- рекреациони центар "Љубомир Ивановић Геџа", како би се са руководством ове установе и представницима општине упознао са проблемима у раду СРЦ-а и могућностима за њихово решавање.

Пред пуном салом градске општине Младеновац приказан је промотивни филм "Млади у "Младеновцу", у којем су приказане досадашње активности Канцеларије за младе и најављени будући пројекти.

Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма, поздравио присутне госте, а посебно, како је нагласио " великог спортисту и шампиона Ненада Боровчанина"

– Јако нам је битно да узмете учешће у раду, пре свега, Канцеларије за младе јер ми као локална самоуправа препознајемо да се млади све више буде у нашем граду што је раније није било тако изражено. Надам се да ћемо уз вашу помоћ успети да изгурамо неке ствари за добробити младих али и нас као локалне самоуправе – рекао је Стојковић.

Богдан Вуксановић, члан Већа за сарадњу са омладинским организацијама, заштиту људских и мањинских права, рекао је да присуство младих у оволиком броју најбоље сведочи о квалитету рада Канцеларије за младе.

– Надамо се да ћемо у наредном периоду интензивирати сарадњу са Министарством за спорт и омладину као и са Канцеларијом за младе града Београда и да ће то обаогатити живот младих у нашој општини. Као што сте навикли од ове екипе која води рачуна о младима у општини, ми нећемо пуно да причамо. а волимо пуно да радимо, тако да ће о активностима Канцеларије за младе најбоље да вам посведочи филм о њиховом раду.

Након приказаног филма, присутнима се обратио Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству за спорт и омладину Владе Републике Србије. Он је у име ресорног миниситарства поздравио чланове и представнике Канцеларије за младе и градске општине Младеновац.

– Последњи пут сам био у Младеновцу 1996. године и имао сам огромну трему јер сам се спремао за један меч. Спремао сам се у вашој спортској хали и победио сам. Сада управо долазим из исте хале која је нажалост, у истом стању као и тада, можда још и у горем. Данас имам другу врсту треме пред вама због одговорности да вам створимо боље услове за живот у вашем граду и да уживате у својој младости. Младост је нешто највредније што Србија има и сви треба да се трудимо да нам младост не буде само будућност већ да ви будете и садашњост Младеновца. Да узмете своју судбину у своје руке и да будућност овог града буде у вашим рукама. Да би се то десило сви морамо да вам помогнемо, држава, општина, а то ћемо и да урадимо. Канцеларија за младе је ту да саслуша све ваше идеје и да вас окупи јер једино удружени и солидарни можете да будете снага ове општине. Министарство ће подржати пројекте Канцеларије за младе планиране за ово лето и надам се да ћете сви учествовати у њима – рекао је Боровчанин и додао да је ово 140 Канцеларија за младе која ради у Србији која ће од данас и званично бити у евиденцији министарства.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.