logo

Aktuelnosti

Скупштина одржала две ванредне седнице

Скупштина градске општине Младеновац одржала је 20. маја 2014. године, две ванредне седнице. На јучерашњем заседању одборници су усвојили тачке и предлоге којима се одвајају и опредељују средства за хуманитарну помоћ пострадалима од поплава.


Унапред заказана 3. ванредна седница, са четири тачке дневног реда, после дуже расправе, подељена је на две ванредне седнице. Скупштина је најпре усвојила изворни дневни ред 3. ванредне седнице са тачкама :

1. Разматрање Закључка Већа градске општине Младеновац, бр IV-00-06-2-88/4/2014 од 19.5.2014. године о ангажовању средстава на име помоћи угроженим грађанима од елементарне непогоде - поплаве.

2. Предлози Решења о престанку мандата и именовању вршиоца дужности директора ЈКП "Младеновац", Младеновац.

3. Предлози решења о престанку мандата и именовању начелника и чланова Штаба за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац.

4. Предлог Решења о давању сагласности на ребаланс 2 Програма
пословања ЈП "ДИП Младеновац", Младеновац за 2014. годину.

После паузе, председавајући Момчило Савковић, заменик председника Скупштине, обавестио је одборнике да су се одборничке групе договориле да се одрже две ванредне седнице, једна за другом.

Тако се на 3. ванредној седници расправљало само о једној тачки :

1. Разматрање Закључка Већа градске општине Младеновац, бр IV-00-06-2-88/4/2014 од 19.5.2014. године о ангажовању средстава на име помоћи угроженим грађанима од елементарне непогоде - поплаве.

У оквиру ове тачке Скупштина је усвојила закључак по којем се износ од 1.000.000 динара опредељује за потребе помоћи угроженим грађанима у поплавама.

Такође, усвојен је и Закључак о формирању Скупштинске Комисије за процену штете од поплава на територији општине Младеновац.

Задатак Комисије је да, у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац, предузме све мере у циљу утврђивања и процене штете настале услед елементарне непогоде – поплаве и о томе поднесе извештај Скупштини.

За чланове Комисије именoвани су:
- Дарко Вујичић, одборник,
- Вељко Милић, одборник,
- Светислав Видосављевић, одборник,
- Душанка Зеба, одборник,
- Снежана Павићевић, одборник,
- Миланче Вићовац, одборник и
- Драган Дамњановић, приватни предузетник.

Усвојен је Закључак да се сви одборници у Скупштини градске општине Младеновац одрекну две месечне накнаде (6.000,00 динара), која им у складу са важећим прописима припада за вршење одборничке дужности, а на име помоћи угроженим грађанима од елементарне непогоде – поплаве, те да се овим средствима купи хуманитарна помоћ. Усвојен је Закључак да се сачини санациони план за насеља поред фирме "Керамика" и у улици Карађорђевој, који би трајно решио проблеме грађана у овим насељима, обзиром да су иста подложна честом плављењу, као и Закључак да се сви функционери у градској општини Младеновац (изабрана, именована и постављена лица) одрекну дела зараде, на име помоћи угроженим грађанима од елементарне непогоде – поплаве.

Током расправе о овој тачки, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, похвалио је рад институција, фирми и појединаца у Младеновцу, током трајања поплавног таласа и после тога, прилком прикупљања хуманитарне помоћи. Он је истакао да Младеновац, на срећу, није погођен поплавама као друге општине и градови, али да причињена штета на три кризна подручја у нашој општини није мала. Чокић је обавестио одборнике да је у насеље поред "Керамике" стигло 25 душека и 600 литара воде, као и да је наша општина највише помогла Смедеревској Паланци где свакодневно из комуналног предузећа одлази једна цистерна воде.

 

Одмах по завршетку 3. ванредне седнице, заказана је и одржана 4. ванредна седница Скупштине градске општине Младеновац.

На овој седници, Скупштина је утврдила да Владимиру Марићу престаје мандата вд директора ЈКП "Младеновац". За новог вршиоца дужности директора ЈКП "Младеновац", именована је Оливера Максимовић, дипл. инжењер технологије.

Скупштина је именовала и нове чланове Штаба за ванредне ситуације и усвојила 2 Ребаланс програма пословања ЈП "ДИП Младеновац".

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.