logo

Aktuelnosti

Одржан Сајам запошљавања

 

Преко 600 незапослених и 22 послодавца окупили су се на Сајму запошљавања који се одржао 29. октобра у Спортском центру. Сајам су организовали Национална служба за запошљавање и градска општина Младеновац.

На сајму су учествовале 22 фирме, већином младеновачка предузећа, која су исказала потребу за око 150 радника различитих образовних профила и занимања. Понуђена су радна места у прехрамбеној индустрији, металургији, керамици, електроиндустрији, трговини и услугама.

Своје штандове имале су фирме "Маковица АД", "Gоld Pаcк", "Ј&Ј Теhnоlоgies", "Катарина", "Три О", "Глечер 21", Пекара "Буквић", Ресторан "Банџа", Апотека "Лековита", "Рода-Меркатор С", "Wатеr Јет", "Gеnеrаli", Пекара "Денис", "Прогрес", "Сигма Комерц", "Електрошумадија", "Стојковић Керамика", "Сими", "Ђорђевић Керамика", "Бисер", "АД Пластик" и Млекара "Границе".

Највећа гужава и интерсовање било је на штандовима млекаре "Границе" за послове магационера и возача, "Маковице" за радна места продаваца, пекара, возача и млинара као и на штанду "Мекатора" којима требају продавци и месари.

Горан Михајловић, директор младеновачке филијале Националне службе за запошљавање, захвалио се свим послодавцима који су се одазвали позиву и како је рекао "препознали прилику да дођу до квалитетних радника, како оних са искуством, тако и оних младих и талентованих људи без искуства"

Љубица Ђорђевић, директорка Националне службе за запошљавање - филијала Београд, рекла је да су сајмови мера активне политике запошљавања и да се организује у свим филијалама НЗС-а у Србији. 

– После Вождовца, ово је у Београду други по реду сајам који је НЗС организовала. Циљ ових сајмова је превасходно запошљавање код другог послодавца али и промовисање предузетништва. Филијала за град Београд је одобрила 106 субвенција за самозапошљавање, а креирани су програми за подршку и новооснованим фирмама – рекла је Ђорђевићева и додала да је  београдска филијала активно укључена и у рад новооснованог Савета за запошљавање за град Београд.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да незапосленост представља највећи проблем општине Младеновац.

–  Драго ми је што је данас овде оволико послодаваца који успевају да и у овако тешким условима послују и да запосле нове радника. Са друге стране, тужно је када на једном месту видите оволико младих људи који траже посао. Нажалост, то је наша реалност. Реалност је да имамо толико људи на бироу и да сваког јутра десет хиљада Младеновчана иде да ради у Београд. 

Знамо да је Младеновац град уништене индустрије. Као једна сиромашна општина са врло малим надлежностима тешко да можемо нешто много да променимо. Наша овлашћења су у том погледу мала, изнад нас је град Београд и Република Србија и то су људи који треба да се сете Младеновца када треба да се отвори нека нова фирма, а не само када треба да се смести две хиљаде азиланата.  

Ипак, што је до нас ми то радимо, трудимо се да помогнемо колико можемо. Учествујемо у организацији овог сајма и искрено се надам се да ће неки од вас данас доћи до посла. Сваком инвеститору смо спремни да понудимо све олакшице да дође у Младеновац и то никада није било спорно. Позвао бих још једном све послодавце да се обрате општини за било какву врсту помоћи јер за Младеновац нема већег и важнијег приоритета од нових радних места – рекао је Чокић.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.