logo

Aktuelnosti

Одржана приредба "Велики рат, прецима у част"

Приредба "Велики рат, прецима у част", у извођењу ученика младеновачких основних школа, одржана је данас у Свечаној сали "др Елси Инглис".

Приредба је посвећена стогодишњици Варовничке битке, а ђаци су читали исповести српских војника из Првог светског рата. Учествовали су ученици из основних школа "Момчило Живојиновић", "Коста Ђукић", "Свети Сава", невладине организације "УМЗИУМ" и библиотеке "Деспот Стефан Лазаревић". Манифестацију је организовала Туристичка организација Младеновац.

Обраћајући се учесницима, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се деци која су на најбољи начин показала како се негује традиција.

- Показали сте нам како се чува сећање на наше борце који су нам у тим тешким временима дали пример како се чува кућни праг и национални идентитет. Верујем да ћемо сви ми у наредном периоду знати више да ценимо њихову жртву јер се плашим да се то сећање у неком прошлом времену изгубило. Наша општина се труди да сачува споменике који сећају на тај део наше историје. Уредили смо "Црквенац", а ових дана се уређује споменик Српском војнику као и спомен комплекс на Варовницма - рекао је Чокић.

Председник општине је учесницима програма уручио књиге, донацију библиотеке "Деспот Стефан Лазаревић", а ђаци су добили поклоне и од Туристичке организације Младеновац. Председник младеновачког Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије 1912-1918, Небојша Матејић, доделио је захвалнице школама које су учествовале у данашњем програму.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.