logo

Aktuelnosti

Представљање Селтерс бање

Туристичка организација Младеновца организовала је 2. марта у Хотелу "Селтерс" представљање Елабората предлога за утврђивање подручја младеновачке бање.

Представљању пројекта којим је Селтерс добио статус бање присуствовали су представници градске општине Младеновац као и гости из Аранђеловца и Смедеревске Паланке.

Светлана Драгић из фирме ЦТД3 д.о.о, аутор Елабората, истакла је да је овај предлог писан три месеца, а редигован у министарствима годину дана. Она је укратко објаснила које обавезе и права происитичу из добијања статуса бање, како за општину, тако и за Инстутут за рехабилитацију.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да је последњих година мало ствари на које наша општина може да буде поносна.

– Сматрам да је деценијски успех то што смо добили статус бање. Захвањујем се Светлани Драгић и Милици Лазовић, директорки Института за рехабилитацију Београд. Њихов допринос ја јако валики, поготово госпође Драгић која је са својим пројектом показала да када је рад квалитетан, пројекат може да се спорведе у дело. Управо кроз стаутс бање који имамо отвара се шанса да нам многи пројекти из области туризма буду доступни. Као председник општине бићи поносан што је за време мог мандата остварен овај циљ и верујем да су сви Младеновчани свесни колико ово значи за наш град – рекао је Чокић и додао да је ово почетак нове историје Младеновца.

Иначе, Владе Републике Србије донела је 31. јануара ове године Уредбу којом се утврђује Бањом подручје "Селтерс Бања", које обухвата део насеља градске општине Младеновац на територији града Београда. Подручје "Селтерс Бање" - Младеновац обухвата простор у укупној површини од 2498 хектара.

Израду Елабората којим је добијен стаус бање, финасирали су са по 350.000 динара, градска општина Младеновац и Институт за рехабилитацију.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.