logo

Aktuelnosti

Баскет турнир "Стритбол" од 11. до 14. јуна

 

Турнир у баскету "Streetball" (3 на 3) у пет старосних категорија, као и у шутирању тројки, одржаће се од 11. до 14. јуна на кошаркашким теренима у младеновачком насељу "25. мај".

На 18. по реду турниру баскету "Стритбол",  организатори најављују учешће преко 350 такмичара из Младеновца и околних градова који ће се екипно надметати у пет старосних категорија и у шутирању тројки. Екипе се могу пријављивати до 10. јуна у 20 сати на теренима у насељу "25. мај" код Драгана Ивановића Кенија.

Учесници се могу пријавити и преко електронске пријаве коју могу преузети са фејсбук стране  https://sr-rs.facebook.com/pages/Streetball-3-3 Mladenovac/122397764463523  где се могу детаљно упознати са пропозицијама такмичења и пратећим програмом.

Победницима турнира обезбеђене су пригодне награде. Утакмице ће бити преношене путем лајвстрим канала којем се приступа преко банера на сајту градске општине Младеновац.  Генерални спонзори турнира су Градска општина Младеновац и Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Одлуком општинске Скупштине, "Стритбол" је увршћен у званичне манифестације градске општине Младеновац.

У пратећем делу турнира биће одржан музички програм у организацији Центра за културу и Канцеларије за младе. Група Ортодокс Келтс, ће свирати 11. јуна у 21,00, а пре њих најпознатији младеновачки бенд Котон пикерс. Током трајања турнира биће организоване разноврсне радионице за младе као и биоскоп на отвореном.

Како су на данашњој конференцији за медије најавили организатори, пријаве и уплате за турнир ће се примати до 10. јуна до 20 часова на спортским теренима у насељу "25. мај", сваког дана од 17 до 21 сати код Драгана Ивановића Кенија.

Драгослав Стојковић, председник Спортског савеза Младеновца, подсетио је историјат ове манифестације.

– Пре скоро две деценије ентузијасти какви су Драган Ивановић Кени, Момчило Станојковић и Воја Гајић, дошли су на идеју да овом граду који воли кошарку подари један турнир. Вероватно ни они сами нису очекивали да ће турнир достићи овај ниво. Почело је скромно и бојажљиво, а данас смо дочекали да одржавамо 18 турнир по реду. Ова манифестација одавно превазилази локалне оквире али на најбољи начин популаризује спорт и нашу општину – рекао је Стојковић који је посебно захвалио волонтерима, Црвеном крсту и покровитељима турнира.

Бранко Милорадовић, директор Центра за културу Младеновац, реко је да је ове године пратећи програм турнира подигнут на виши ниво.

– Ми смо ове године као и до сада, задужени за музички део програма. Хедлајнери ће ове године бити група Ортодокс Келтс, наша позната група која ће свирати 11. јуна у 21,00. Пре њих ће свирати наш најпознатији локални бенд Котон пикерс, и од 14 часова ћемо имати ди џејеве који ће пуштати музику.

Страхиња Стојковић, шеф Канцеларије за младе општине Младеновац, истакао је да ова манифестација која повезује спорт и културу на јединствен начин. Он је најавио да ће Канцеларија за младе организовати бројне радионице за децу и младе и биоскоп на отвореном.

Драган Ивановић Кени, председник Савета манифестације, поновио је да обавеза организатора остаје популаризација, не само спорта, већ и оних вредности које су везане за нашу општину.

– Кошарка је спорт која даје могућност за витештво, а овај турнир то промовише на на најбољи начин. На турниру ћемо имати између 350 и 400 такмичара из свих околних градова – рекао је Ивановић.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се у име градске општине Младеновац, и у лично име, свима који учествују у организацији турнира.

– Посебно се захваљујем Драгану Ивановићу који је са својом породицом дао највећи допринос да овај турнир опстане 18 година и да сваке године буде на вишем нивоу. Моја је обавеза да, као председник општине, помажем овај турнир јер је то један од најсветлијих спортских догађаја у нашој општини. Хвала вам свима на досадашњем раду и свему што сте учинили за овај турнир – рекао је Чокић.

СНИМАК КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПОГЛЕДАЈТЕ : ОВДЕ

 

Турнир се игра у следећим категоријама :

Прва, 12-14 год.(2001-2003) - уплата 400 дин. по екипи
Друга, 14-16 год. (99-01) - уплата 400 дин. по екипи
Трећа, 16-19 год. (96-99) - уплата 500 дин. по екипи
Четврта, преко 19 год. (96-то и старији) - уплата 800 дин. по екипи
Пета, ветерани, преко 35 год. (80-то и старији) - уплата 800 дин. 
Такмичење у тројкама - уплата 100 дин. по играчу.

Распоред такмичења :

11. јуна од 18 сати прва и друга категорија
12. јуна од 17 сати прва, друга, трећа и четврта категорија
13. јуна од 9,30 сати прва, друга, трећа, четврта и пета категорија
14. јуна финална такмичења по категоријама и промотивно шутирање тројки, девојчице (категорија до и преко 16 година.)

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.