logo

Aktuelnosti

Митингом против политичког насиља

 


Пред око хиљаду грађана, данас је испред зграде градске општине Младеновац, одржан митинг против насиља. На скупу је говорио Дејан Чокић, председник општине Младеновац у техничком мандату.

Близу хиљаду грађана из Младеновца, околних села и Смедеревске Паланке присуствовали су данашњем митингу који је организовао Дејан Чокић, председник општине Младеновац у техничком мандату. Како је речено на митингу, скуп је организован као протест против политичког насиља и нерегуларне смене Дејана Чокића на седници одржаној 12. јуна. 

Данашњем скупу присуствовали су и високи функционери Демократске странке, посланици Драган Шутановац и Балша Божовић, Радослав Милојичић Кена, председник општине Смедеревска Паланка као и бивши председник општине Врачар, Бранислав Кузмановић. Раније данас, Чокићу је у згради градске општине Младеновац, подршку пружио и Бојан Пајтић, председник Демократске странке.

Као једини говорник на митингу, Чокић је као главне кривце за његову смену именовао Радету Марића, председника Скупштине ГО Младеновац, Милоша Стојановића, заменика председника општине у техничком мандату и Предрага Вулиновића, шефа Кабинета заменика градоначелника Београда. За организацију његове смене Чокић је оптужио Милосава Миличковића, државног скретара МУП-а Србије и повереника распуштеног општинског одбора СНС-а. 

Митинг је прошао мирно и без инцидената.  

Током двадесетоминутног говора, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац у техничком мандату рекао је следеће :

– Поштовани суграђани, захваљујем се свима вама који сте овде данас са мном и који сте ми дали подршку. Младеновац јесте мали град, али не толико мали да се отима власт на силу, на насиље, да се присиљавају одборници и да се отимају наши гласови којима смо победили 2012. године. Овај мандат још траје.

Ми се боримо сада за институцију општину. Не боримо се ни за кога појединачно. Ако станемо сви иза ове зграде, значи да су ти избори протекли регуларно, да сам је регуларно постављен на место председника општине победивиши све на изборима 2012. године. Не могу да ме смене на силу, као што су замислили.

Сада ћу вам рећи начин како се одиграла та чувена и фамозна скупштина 12. јуна. Када сам био на Светој Гори, на ходочаћшу, они то не знају шта значи, не знају ни где је наш манастир Павловац, а камоли било шта о Светој Гори. Ти исти који су то тај дан одрадили.

На првом месту, ко је највише заслужан за такав сценарио, је председник Скупштине, Радета Марић. Број два, ко је заслужан, је Милош Стојановић Славуј. Чувени филтери од 900.000 који коштају 40.000. То је тај чувени Милош Стојановић Славуј. Број три, ко је заслужан за овај сценарио, то је Предраг Вулиновић Задар, помоћник шефа Кабинета Синише Малог. 

Тај дан су донели 19 потписа у три и двадесет, заказали су Скупштину у четири сата и онда су чекали сат и по да похапсе још девет одборника, не обавестивши никог од осталих до 55 одборника. Скупштина је одрађена у строгој тајности. Последњи одборник који је дошао да гласа, под знацима навода тајно, за моју смену је Драгица Радовић, која ради у Диспанзеру на Интензивној нези. 

Дошла је под силом, тројица су јој претили, и њој и њеној ћерки и мужу. Довели су је уз претњу два аута полиције, што је јако битан детаљ. Нисам знао да је то начин да дођу одборници до сале Скупштине. Пре него што је она дошла, они су изгласали дневни ред, што је било јуче у "Политици". Изашла је фотографија. Изгласали су дневни ред са 27 одборника плус 28-и Милош Малишић, који није одборник. Наравно да сам се жалио свим институцијама у овој земљи и верујем у правду да ће та Скупштина бити поништена.

Сви људи који су то одрадили су дебело награђени, сем неких који су доведени на силу. Та иста Драгица је дошла код мене у понедељак да ми се извини што је урадила то што су је присилили и поднела је оставку на место одборника у моју корист. Црне тројке су дошле код ње кући, у уторак у 7 сати, запретили су јој и рекли да јој дају на телефон Милосава Миличковића и он јој је рекао претећи да мора са њима да крене до Скупштине и да повуче ту исту оставку. Наравно, жена под сузама, као што је и гласала, је дошла овде и позвала ме после тога и рекла ми је шта јој се десило. Данас смо имали сценарио са још једним одборником, где исто прете, упадају у куће и говоре да ће изгубити посао.       

Био сам ових десет дана по свим институцијама, све институције су згрануте на начин на који се све то одиграва у општини Младеновац. Заштитник грађана је рекао да нема потребе ни један одборник, ни грађанин, да се плаши било које силе. Зато он и јесте ту. Он је заштитник грађана Саша Јанковић. 

Али не вреди, цитирам једног из тих институција - Ово је један помахнитали воз који не бира жртве и средства. Данас је у Младеновцу, сутра у Инђији, они нису задовољни да узму све општине и месне заједнице. Они иду на то да узму и председнике кућних савета. Они ће тек тад да се зауставе, то будите сигурни. Нису ова врата једина, они иду даље. Неће се зауставити на овоме. 

Радета Марић ме је позвао после свега овога што се издешавало и рекао ми "Дејане немој лично". Па куд ћеш више Радета лично, на Светој Гори сам, породица ми је остала сама, ти ми кажеш немој лично ! Ти си одрадио тај кукавички чин, где је срамота за тебе самог, не знам како ћеш Младеновчане погледати у очи. Од тог дана више нема лично. Ви сте одабрали лично, а ја сам се придружио тој борби, да будем умерен и васпитан за разлику од њих. 

И још неки одборници су имали обавезу да ме цене. Са својом породицом сам био домаћин за 200 људи у ОШ "Момчило Живојиновић", спремио славу као што спремам своју кућну славу. Нема више да се пише о моралу тих истих одборника. Директорка школе "Момчило Живојиновић" више не пише портале о моралу. Заборавила је да сам био домаћин славе ! Све је то заборавила, али Младеновац то зна. Свуда ћу то причати. Свуда ћу причати само истину.      

Државни секретар Милосав Миличковић, нек одмори мало овај црни ауди што ме прати већ десет дана. Верујем да он има много веће обавезе него да дође овде у Младеновац, у њихов распуштени општински одбор, и да он преузме команду и да ме смени на такав начин. Мора да зна да му позиција државног секретара не дозвољава да ради овакве ствари, као што ми је рекао и сам заштитник грађана.

Да знате сви, чека нас једно врло, врло тешко време. Ничија кућа није далеко од овога што се дешавало овим људима овде у последњих петнаесетак дана. Сценарио је спреман много дуже. Да је имало правде у овој држави они би ту седницу сутрадан прогласили неважећом. 

Ти исти људи никада се нису сетили да дођу када смо протствовали против доласка азланата у Врбицу. Ми смо спасили наш град. Никада ни један СНС-овац није дошао на тај скуп. Када смо водили седницу испред касарне, тај исти Радета није дошао да је води него је водио Мома Савковић.

Продали су све ! Продали за круну, али та круна не вреди ништа и много ће кратко да траје. За 15 дана ако не буде одржана скупштина, ако ја не будем имао већину, долази Привремени орган града Београда. Долази анархија. Долазе 5 људи који ће да руководе овим градом из Београда. За сада имам информације да ће међу тих пет људи бити Предраг Вулиновић Задар, Горан Спасојевић Азањац и Милош Стојановић Славуј. 

Овај скуп сам данас организовао да не заборавимо шта су нам урадили. Желим да вама кажем, а ви ћете ово да ширите даље. Свака кућа треба да зна њихов начин како су упали у ову општину. Оно што могу рећи је да се нећу предати. Нећу да им се клањам !

Сигурни будите да нећу да им се клањам. Преживљавам исту судбину као деведесетих година мој отац од једног другог човека и ми са тим знамо да се боримо. Моји су овде ходали 300 година уназад и ја планирам да моји ходају овим градом још много година. 

Молим вас, ширите ову истину. Врло је тешко пробити и у новине, а камоли у телевизију овај кукавички чин. Понављам још једном да нису имали на усвајању дневног реда 28 одборника. Гласао је 28-и Милош Малишић и то се види јасно на фотографији да он диже руку и даље нико не реагује. Не знам шта више треба да им приложим од доказа  да би се уверили у ту истину. 

То су ти исти, где ми радимо школу у Међулужју што општина финансира са два милиона динара, они се сликају и кажу да они раде. Од промене власти у Београду, нису очистили ни једну учионицу ни вртић у Младеновцу. Све смо сами радили.

За три године мандата, причају да сам ја задужио општину. Узет је кредит 3 милиона евра за време Зорана Костића. Бане Јовановић га је репрограмирао по дупло горим условима него што га је узео Костић. То је јако битан детаљ. Од када сма дошао на место председника општине, од 3 милиона евра кредита враћено је 2 милиона. Банетових милион евра дуга уличне расвете које није четири године није плаћао. 

Да не причам о наслеђеној пропасти шта је урадио Милош Стојановић у Спортском центру. Он је побегао код њих. Приклонио се том царству само из једног разлога. Мисли да ће кривичне пријаве да му буду поцепане. Пријаве могу да буду склоњене у фијоку али не могу да буду поцепане. То се грдно вара. Тренутно се само сачувао.
Какве бљувотине пишу и деле, да ли размишљају да имам троје деце и да те одвратне ствари могу да читају. Нико од њих не размишља на тај начин. То је једна екипа, не дао нам Бог да они уђу у ову зграду.


Замислите у овој згради Азањца, Боку, Мечета мислим јел ви видите ту власт у овој згради ! Да они уђу у ову зграду и представљају овај град. То је брука и срамота. Ми смо се овде окупили да спасимо наш град и ову институцију.

Нудили су они мени за три године и да правимо коалицију, да ти исти уђу у власт и буду директори. Нисам пристао на то јер сматрам да им није место овде. Они мисле да имају већину. Да буде право тајно гласање од 55 одборника добио бих 45 гласова. Ти њихови одборници ме зову и кажу да их је срамота што су седели на тој Скупштини. Нека пусте те њихове одборнике, немој да их хапсе и приводе по "Романси". 

Једино што знају је да направе рачун од 70.000 динара да славе што су ме сменили. Тај фамозни Славуј. Код мене, сви то знају, да је имао никакве ингеренције. Веће су ингеренције имали портири јер сам знао са ким имам посла. Зато му то није одговарало. Мисли да ће овамо имати већи колач, али неће он нигде имати колач. Проблем је што су они много гладни и што су показали на тој вечери. Појели су и попили за 70.000 динара а то плаћају грађани Младеновца.

Желим да вам кажем, неће да ме сломе. Шаљу ми поруке, ако закажем Скупштину да ћу бити ухапшен. Миличко, ту сам ! Дођи да ме ухапсиш ! Хоћеш можда нешто више од тога да ми урадиш ? 

У мом граду ти то да ми урадиш ? Е, нећеш да ми урадиш ! Моји Младеновчани и пријатељи, моја родбино, ајде пре да их победимо. До коначне победе уз Божију помоћ. Живели – рекао је Чокић.

  

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.