logo

Aktuelnosti

Београд финансира радове у Младеновцу

 

Представници града Београда и градске општине Младеновац, обишли су данас радове у месним заједницма "25. мај" и Село Младеновац.

Радове на изградњи тротоара у улици Вука Караџића у насељу "25. мај" и асфалтирању крака улице Милутина Миланковића, финансира град Београда, а извођач посла је ЈП "Београд-пут".  Ове локације су данас обишли Андреја Младеновћ, заменик градоначелника Београда, Раденко Дурковић и Марко Зељуг, чланови Градског већа, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, Иван Тејић, директор ЈП "Београд - пут" и Славиша Живковић, директор Дирекције за путеве града Београда.

Како је рекао Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда, од почетка година у општини Младеновац изграђено је и обновљено преко пет километара путева у вредности од 40 милиона динара.

– Мислим да је важно да смо направили изузетну сарадњу са Привременим органом општине Младновац и да имамо редовне састанке. Заједно радимо на томе да путна инфраструктура буде знатно боља него у претходном периоду. Данас смо покренули и неке иницијативе које ће се реализовати до краја године, а све као резултат већ поменуте сарадње са колегама из Младеновца. Изменама Статута града Београда ми ћемо преузети надлежност над неким саобраћајницма које су под републиком, чиме ћемо савакако добити на брзини и ефикасности.

Похвалио бих Привремени органа који је, од краја јула месеца када је постављен, затекао дуг од близу 20 милиона динара, а данас тај дуг износи око осам милиона динара. То показује домаћинско пословање и један одговоран однос према општинској каси у односу на претходни период када се трошило немилице – рекао је Младеновић и обећео пуну подршку града Београда по разним питањима.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, захвалио се на подршци Управи града Београда.

– Нама свака посета и подршка представника града Београда изузетно значи. У име Привременог органа могу да кажем да смо посвећени консолидацији стања у Младеновцу, тако да смо дуг смањили са двадесет милиона на осам милиона динара. Настављамо са изградњом саобраћајница у свим месним заједницма и ту смо у сталном контакту са грађанима.


Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, истакао је да власт у Београду не прави разлику између грађана у Младеновцу и грађана који живе на Врачару или Старом граду.

– У претходном периоду имали смо ситуацију да се много више средстава опредељивало у централне градске општине. Сада се то мења. Сведоци смо да се радови свакодневно изводе по свим приградским општинама. У последњих месец дана од када је Привремени орган преузео власт у Младеновцу, почели смо са реконструкцијом осам градских улица. Ови радови су вредни око 40 милиона динара. Овим се радови не завршавају. Данас смо имали састанак на којем су нам представници градске општине Младеновац изнели читав низ предлога како би се, са аспекта режима саобраћаја и изградње инфраструктуре, побољшали животни услови грађана.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.