logo

Aktuelnosti

Укидање перонских карти

 

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да ће од 1. новембра на аутобуским станицама Ласте у Београду бити укинуто плаћање перонских карата за све кориснике који имају плаћену месечну карту, на предлог Градског одбора Српске напредне странке у Београду.

– На данашњем састанку у Скупштини Београда постигли смо договор да на Ластиним аутобуским станицама на територији града Београда од 1. новембра сви корисници персонализованих месечних карата који имају плаћену месечну карту добију бесплатно перонску карту. То значи да ће јавни превоз у приградским општинама на којима вози компанија "Ласта" додатно појефтинити за 700 динара, колико је до сада коштала месечна перонска карта. Ова погодност се односи на грађане који имају персонализовану плаћену месечну карту – изјавио је после састанка Горан Весић.

Весић је додао да је укидање плаћања перонских карата још једна додатна погодност коју је Град Београд обезбедио за грађане приградских општина.

– Као што јавност зна, од 1. октобра на снази је нови тарифни систем који је омогућио да грађани приградских општина у Београду плаћају и до 40 одсто нижу цену јавног превоза. Већ после 15 дана примене нових цена, можемо да кажемо да су грађани позитивно одговорили на ову одлуку града и да имамо повећање прихода кроз куповину месечних карата у приградским општинама. Рецимо данас, после појефтињења, месечна карта за грађане Обреновца кошта 3.890 динара, а за грађане Младеновца 4.990 динара. Ако се зна да они који свакодневно користе јавни превоз, а њих је према нашим анализама преко 90 одсто, месечно имају око стотину вожњи, то значи да после смањења цена једна вожња до Београда становника Обреновца кошта 38,9 динара, а становника Младеновца мање од 50 динара. Сада, укидањем плаћања перонске карте на  аутобуским станицама Ласте, грађани који купују персонализоване месечне карте штеде додатних 700 динара месечно – изјавио је градски менаџер Весић.

Он је додао да Град Београд захваљује Градском одбору Српске напредне странке на предлогу да се укине плаћање перонских карата на Ластиним аутобуским станицама на територији града Београда.

– Ми смо већ прихватили предлог СНС-а који је подржало око десет хиљада грађана потписима на петицију да се становницима приградских општина смањи цена месечних карата. Показало се да смо учинили добру ствар за грађане и повећали приходе града. Град Београд ће наставити и даље да прихвата добре предлоге који су у интересу грађана како би наш град постао боље место за живот свих становника – рекао је Горан Весић.

Састанку код градског менаџера Горана Весића присутвовали су председник Привременог органа Младеновца Владан Глишић, заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор градске Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић, директор компаније "Апекс" Вељко Влаховић и директор компаније "Ласта" Бојан Бојанић.

Извор : www.beograd.rs

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.