logo

Aktuelnosti

Проблем преласка пруге у Баташеву

 

Представници грађана који живе у близини пружног прелаза у Баташеву разговрали су данас са члановима Привременог органа о начину решавања проблема обезбеђивања пружног прелаза.

Због општег стања у којем се налази овај прелаз који је у надлежности Железница Србије, грађани су предали иницјативу којом траже од надлежних обезбеђивање пружног прелаза.  Пругу на овом месту свакодневно прелази око 200 грађана, а највећи безбедносни проблем су деца која преко пруге одлазе и враћају се из школе. Такође, уз саму пругу се налази железничарска кућица које знатно смањује видљивост возачима приликом преласка пруге.

Како је рекао Владан Глишић, председник Привременог органа, општина у потпуности разуме и солидарише се са захтевима грађана. Међутим, код решавања овог питања, проблем за општину представља стриктна надлежност под којом се налазе сви пружни прелази као и појас од 15 метара са обе стране пруге. Такође, додатни проблем представља и намера Железница да после реконструкције пруге за веће брзине, укине све прелазе на тим деоницама.

Глишић је рекао да ће Привремeни орган тражити од представника Железница Србије да одговоре како је ово предузеће замислилио решавање проблема преласка пруге на прелазима који се налазе на територији општине Младеновац. Он је рекао да ће ЈП "ДИП Младеновац", заменити сијалице на уличној расвети како би прелаз био осветљен.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.