logo

Aktuelnosti

Санација клизишта у Великој Иванчи

 

 

Радници ЈКП "Младеновац" започели су радове на заустављању клизишта у Великој Иванчи, засеоку Метаљка. Клизиште је већ урушило једну кућу и угрозило неколико оближњих домаћинстава. 

Честа клизишта која настају као последица подземних вода и водених токова са Космаја један су од највећих проблема подкосмајских села. Тако је и у засеоку Метаљка, у Великој Иванчи где је једна кућа већ урушена, а неколико оближњих домаћинстава угрожено клизиштем које се појавило пре пет година. 

Градска општина Младеновац финансира радове на санацији овог клизишта, а посао обавља ЈКП "Младеновац. Изградњом потпорног зида и каналисањем воде како не би подривала објекте планирано ја заустављање клизишта.  

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је основни циљ рада Привремног органа унапређење живота грађана и решавање конкретних проблема, како у градским, тако и у сеоским месним заједницама.

– Нама су се људи из овог домаћинства обратили са проблемом и врло брзо смо ушли у решавање, пре свега захваљујућу стручним службама јавних предузећа, ДИП-а и комуналног. Ово је прва фаза радова у којој се ради одвођење воде и изградња потпорног зида. Нажалост, ми немамо никакве податке од бивших власти да ли у овом крају постоји сличних проблема из простог разлога јер се проблемима грађана нису ни бавили. За ово кратко време успели смо да локализујемо неке критичне тачке тако да ћемо у буџету за следећу годину определити новац и за радове на одводу подземних вода.

 

 

 

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.