logo

Aktuelnosti

Асфалт у Марковцу

 

 

Завршено је асфалтирање Бољарске улице у Марковцу у дужини од 430 метара. Извођач посла је "Београд пут", а вредност радова је око четири милиона динара. 

Иако су у Марковцу главни путни правци асфалтирани, остало је доста неуређених бочних путева који повезују тамошње засеоке са главним улицама. Једна од тих улица је и Бољарска која повезује засеоке Крсмановиће и Тодоровиће са путем за Стојник, а чије асфалтирање је данас завршено. 

Како је рекао Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, асфалтирањем Бољарске улице испоштоване су и уважене потребе мештана овог дела Марковца, нарочито деце која овим путем долазе до основне школе.

– Суштина целог посла асфалтирања улица на територији општине Младеновац и јесте да се свим грађанима равномерно помогне како би имали боље животне услове. То је случај и овде у Марковцу где из појединих кућа чак три генерације укућна свакодневно користе овај пут, а превасходно деца која овуда иду у школу.Марковац је село које је у великој мери окренуто пољопривреди, воћарству и сточарству, тако да 

ова деоница омогућава бржи и безбеднији пут до њихових њива. Такође, у Марковцу је велики проблем јавне расвете и водоснабдевања и гледаћемо да ту ствари поправимо колико је у нашој моћи – рекао је Глишић и најавио уградњу резервоара за техничку воду у истуреном одељењу основне школе "Коста Ђукић" у Марковцу. 

До сада су у Марковцу рађени некатегорисани путеви, завршен је атарски пут који пролази поред гробља, а како је најављено, у наредном периоду биће урађено још око километар некатегорисаних путева у Марковцу. 

По завршетку посла у Марковцу, наставља се асфалтирање у Малом пролазу, а затим по плану у Дубони и Шепшину.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.