logo

Aktuelnosti

Одржан "Базар спорта" у Младеновцу

 

Градска општина Младеновац и Спортски савез Младеновца организовали су 8. априла "Базар спорта", нову спортску манифестацију у нашем граду која се одржала на Градском тргу и главној младеновачкој улици. 

Кроз игру и показне вежбе, спортисти и тренери из 17 младеновачких спортских клубова представили су Младеновчанима своје клубове на "Базару спорта", јединственој спортској манифестацији која се одржала на Градском тргу и главној градској улици Краља Петра Првог. 

Почетком године Привремени орган градске општине Младеновац установио је шест спортских догађаја који ће се одржавати под покровитељством градске општине Младеновац, а у организацији Спортског савеза Младеновца. Међу овим догађајима нашао се и "Базар спорта", спортски догађај који има за циљ да грађанима Младеновца представи све клубове и све спортове у Младеновцу и у непосредној комуникацији грађана са тренерима и спортским радницима афирмише подједнако све спортове. 

На данашњем базару учествовали су Одбојкашки клуб "Селтерс", Атлетски клуб "Младеновац", Карате клуб "Младеновац", Спортски клуб "Бубамара", Кошаркашки клуб "ББ Баскет", Карате клуб "Селтерс", Клуб америчког фудбала "Форестлендерс", Клуб ритмичко-спортске гимнастике "Мис", Планинарски клуб "Гребен", Стонотениски клуб "Младеновац", Карате клуб "Гепард", ФК "Село Младеновац", ФК "Раднички", Клуб ритмичко-спортске гимнастике "Младеновац", Аикидо клуб "Спартак" и Женски фудбалски клуб "Младеновац". 

Милош Тривуновић, председник Спортског савеза Младеновца, организатора манифестације, рекао је да је градска општина Младеновац препознала "Базар спорта" као спортску манифестацију од посебног значаја за град и уврстила је у традиционалне манифестације. 

– Основна идеја је да сви клубови буду представљени на једном месту како би се деца и родитељи упознали који све клубови раде у нашој општини, чиме се баве и наравно да се одлуче за неки од спортова.

Базар је отворила Наташа Јовановић, чланица Привременог органа градске општине.  

– Градска општина Младеновац је Базар спорта уврстила у спортске манифестације од посебног значаја за нашу општину јер има за циљ да се грађани Младеновца, пре свега деца и родитељи, у непосредној комуникацији упознају са нашим спортским клубовима, спортистима и тренерима. 

Ово је нова манифестација у нашем граду за коју верујем да ће због своје важности постати традиционална. Потреба за оваквом манифестацијом постоји већ дуже време из више разлога.

Пре свега, циљ нам је да се подједнако афирмишу сви спортови како би се што више деце школског узраста укључило у спортске активности. Такође, ово је прилика да се спорт и афирмација физичке активности на најбољи и њима најинтересантнији начин спусти међу децу како би се она заинтересовала за активно бављење спортом. 

Унапређење школског спорта један је од приоритета градске општине Младеновац. Главну улогу у том процесу имају наставници физичког васпитања који сигурно најбоље познају важност физичког васпитања за здрав развој деце. 

Верујем да нам је заједничка жеља да опет оживимо време у којем су школске спортске секције имале важну улогу у образовном систему и свако ко се посвети том задатку имаће пуну подршку градске општине Младеновац. Захваљујем се свим спортским клубовима и школама које су данас са нама и проглашавам Базар спорта отвореним – рекла је Јовановићева.

 

 

 

 

 

     

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.