logo

Aktuelnosti

Завршена обнова школе "Свети Сава"

 

Примопредајом радова и потписивањем записника данас је и званично завршена обнова Основне школе "Свети Сава" и водоводне мреже у Космајској улици, тренутно највредније инвестиције у нашој општини.

Примопредаји радова присуствовали су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац у име наручиоца радова, Ненад Радоњић, директор фирме Југоградња д.о.о. из Београда и Владета Лучић, директор ЈКП "Младеновац", као извођачи радова, чланови Надзорног органа радова и представници Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, као финансијер радова.

Сви учесници процеса обнове Основне школе "Свети Сава", који је започет крајем прошле године када је градска општина Младеновац конкурисала пројектом обнове школе код Канцеларије за управљање јавним улагањима као обејкат који је претрпео штету у поплавама, данас су исказали задовољство кавалитетом и динамиком обављених радова.

Да подсетимо, 22. априла 2016. године, представници градске општине Младеновац и предузеће Југоградња д.о.о. из Београда потписали су уговор о извођењу радова на обнови Основне школе "Свети Сава" у Младеновцу.

Уговор вредан 26.245.673 динара са ПДВ-ом, потписали у име наручиоца радова, градске општине Младеновац, Владан Глишић, тада председник Привременог органа, а у име извођача радова Југоградње д.о.о. из Београда, Ненад Радоњић.

Ова фирма је изабрана на јавном конкурсу као најповољнији понуђач за извођење посла на инвестиционом одржавању објекта, реконструкцији хидрантске мреже у објекту и реконструкцији дела канализационе мреже око објекта ОШ "Свети Сава".  Радови су трајали за време летњег распуста, а учесници у обимним пословима реконструкције, сложили су се да је извучен максимум обављених послова из расположивих средстава. Такође, уговор је склопљен и са ЈКП "Младеновац" као најповољнијим извођачем радова.

Током двомесечних радова урађена је нова фасада, изолација равног крова као и замена лимова и окапница. Кров је покривен ПВЦ фолијом испод које је уграђена камена вуна тако да је објекат и са стране енергетске ефикасности знатно унапређен. Урађена је комплетна обнова и спољне и унутрашње хидрантске мреже и реконструкција канализације.

Такође, изведена је дренажа тако да су подземене воде спроведене у канализацију чиме су подруми који су некада били потопљени сада безбедни. У подрумима је уграђена хидроизолација и пенетратом су премазани зидови.

ЈКП "Младеновац" урадило је канализациону мрежу како би се школа прикључила на нову мрежу чиме ће се коначно избећи скупљање воде на путу испред школе. Такође, асфалтирана су два игралишта, реконструисана трибина и замењена комплетна санитaрија у свим тоалетима. Учионице су окречене и патосане новим подом.

 

 

 

   

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.